нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Уорън Бъфет намалява участието си в Apple и инвестира сериозно в три компании

Снимка: Guliver / Getty images

Инвестиционната компания на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е намалила участието си в Apple през последните няколко месеца и е увеличила дела си в три компании, предава Блумбърг.

Berkshire е придобила акции на телекомуникационния оператор Verizon, застрахователния брокер Marsh & McLennan Cos. и петролния гигант Chevron – три инвестиции, които са получили конфиденциален статут и не са били разкрити по в декларацията на компанията до регулаторите за третото тримесечие, показва актуализиран документ, публикуван във вторник. Новината за инвестициите доведе до ръст на акциите Verizon, Marsh & McLennan Cos. и Chevron с 3,05%, 2,05%  и 2,54% в следборсовата търговия.

Според друг доклад до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ, Berkshire е останала с дял в Apple на стойност 120 млрд. долара в края на 202 г. Акциите на производителя на iPhone продължават да са най-големият актив на Berkshire.

Бъфет и неговите директори за инвестиции Тед Уешлър или Тод Комбс трансформираха портфолиото на компанията през последната година на фона на пандемията от коронавирус. Те инвестираха сериозно в банковия сектор, който се представя добре в настоящите условия.

 Някои от новите инвестиции на Berkshire са доста сериозни, като тази в Chevron се оценява на 4,1 млрд. долара в края на 2020 г., а в Marsh & McLennan – на 500 млн. долара. Компанията вече притежава акции на Verizon на стойност 8,6 млрд. долара.

още по темата
още от Финанси