нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Болсонаро под карантина след участието си в Общото събрание на ООН

Снимка: Getty Images

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро се е поставил под домашна изолация след завръщането си от участие в Общото събрание на ООН в Ню Йорк и е отменил планирано пътуване, защото министърът на здравеопазването Марсело Кейрога е дал положителен резултат от тест за коронавирус, предаде Ройтерс.

Бразилският здравен регулаторен орган Анвиса е препоръчал цялата президентска делегация за Общото събрание на ООН да се постави в изолация и да си направи още тестове.

Болсонаро, който е скептичен към ваксините и се хвалеше, че не се е ваксинирал, пренебрегна правилата на ООН, които изискваха всички присъстващи на Общото събрание да бъдат ваксинирани, предава БТА. 

Кейрога е придружавал Болсонаро на среща във вторник с британския премиер Борис Джонсън. Говорителят на ООН Стефан Дуярич каза, че потенциално контактните лица сред персонала на ООН са установени, а Кейрога не се е срещал с генералния секретар Антониу Гутериш. "Засега не са установени близки контакти сред персонала на ООН", каза Дуярич. Болсонаро е бил единственият неваксиниран член на бразилската делегация.

 

още от Свят