нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Над 2400 станаха жертвите на коронавирус в Китай

Снимка: Getty Images

Броят на смъртните случаи в Китай, дължащи се на предизвикващия пневмония коронавирус, достигна 2442 след като беше съобщено за още 97 смъртни случая, повечето от тях в централната провинция Хубей.

Повечето от новите жертви са от Ухан, столицата на Хубей. Градът с 11 милиона жители е де факто под карантина от 23 януари.

Китайското министерство на здравеопазването съобщи за още 648 потвърдени случая на заразяване в страната. С това броят на заразените в континенталната част на Китай надхвърли 77 000. В Южна Корея вчера бяха регистрирани нови 123 случая на заразяване с коронавируса и два нови смъртни случая. С това броят на заразените в страната достигна 556 души, а жертвите на епидемията станаха четири.

75 от новите случаи на зараза и един от смъртните случаи са свързани с корейска християнска секта "Шинчеонджи", уточни корейският център за борба със заразните заболявания. Починалият е 61-годишен член на сектата, които е присъствал на поне четири религиозни служби, преди да бъде диагностициран като носител на коронавируса.

още от Горещи точки