Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Техеран: Приключихме с отмъщението си за Солеймани

Снимка: Shutterstock

Иракското външно министерство обяви днес, че ще извика посланика на Иран в страната, за да протестира срещу иранските ракетни удари по иракски бази, предаде Ройтерс.

"Външното министерство отхвърля тези атаки и ги смята за нарушение на иракския суверенитет", се казва в изявление на ведомството. "Външното министерство подчертава, че Ирак е независима страна и че вътрешната й сигурност е водещ приоритет. Ние няма да позволим Ирак да се превърне в бойно поле", се добавя в изявлението. Посланикът на Техеран в Багдад ще бъде извикан, за да му бъде предадено това изявление.

Същевременно постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи заяви днес, че страната му е приключила с отмъщението за Солеймани и нови военни действия няма да има, ако няма агресия от страна на САЩ, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Всички наши действия бяха пропорционални на убийството на Касем Солеймани. Те приключиха. Ако САЩ повече не предприемат военни действия по отношение на Иран, то от наша страна ние също няма да предприемаме такива действия", подчерта постоянният представител

още по темата
още от Горещи точки