нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Годишен хороскоп: Звездите за бизнеса през 2022 г.

Shutterstock

Новата 2022 г. започва с Новолуние в знака на отговорностите, Козирог. Всяко Новолуние носи в себе си изключителен заряд, нови потенциали и възможности. Новолуние е и символ на новото начало, което в случая съвпада с настъпването и на  Новата година. Тази съвкупност от синфроничности насочва вниманието ни към факта, че идва нещо ново, но поради знака Козирог и ретроградна Венера е важно новото да стъпи върху здравата основа, създадена преди това.

2020, 2021 и настъпващата 2022 са години, в които основен фактор е промяната. В година 2022 ще се доразвиват събитията, възникнали през 2020 г.

Преобладаващо и в трите години е числото 2, а в година 2022 се повтаря цели три пъти като общо вибрацията е 6. Шестицата в нумерологията е под управлението на планетата Венера. Знак ли е това? Венера ще бъде ключова планета през годината, ключови ще са и темите на Венера - любов, партньорства, финанси, себеоценка, ценностна система и приоритети.

На 18 януари Лунните възли, които определят посока на движение на събитията през годината ще сменят своите знаци. Северният възел ще премине в знака Телец, чийто управител е Венера, а Южният в знака Скорпион. В следващите 18 месеца, когато възлите ще се движат през двата знака, темите свързани с ценностите, притежанията, финансите и взаимоотношенията ще търпят промяна.

2022 г. е щастливата година за водните знаци Риби, Рак и Скорпион и за земните Телец и Козирог, тъй като Юпитер, планетата на щастието, разширението и късмета от края на 2021г. транзитира в знака Риби. През месеците май-октомври той ще влезе в знака Овен и ще окаже положително влияние в живота на тези Овни, които са родени в първата декада на знака. Годината ще бъде наситена с  емоционални събития, но в същото време създава предпоставки чрез подреждане на приоритети човек да внесе повече хармония и баланс в живота. Женската енергия ще бъде уравновесена от водния Тигър, който ще започне своето  управление от 1 февруари.

ОВЕН

Овенът е първият знак на зодиака, надарен с лидерски качества и силна интуиция. През тази година, за да изберете вярната посока  ще се наложи да се доверите на интуицията си в максимална степен. Първите три месеца на годината са насочени главно към вашето кариерно развитие. Преобразованията в тази сфера от живота ви започнаха преди две години. На база професионализъм, лични качества и опит тук можете да съсредоточите усилия, които ще се отразят в положителна степен на втората важна тема: финанси и финансова стабилност. Склонни сте да рискувате, а също така и да избързвате. За да постигнете успех през годината ще се наложи да овладявате присъщата ви емоционалналност. От миналата година, когато Сатурн, планетата на отговорностите премина във вашия дом на общностите, приятелите и съмишлениците пред вас съществува реална възможност да определите своята група, а защо не и да се превърнете в неин лидер. И през тази година във вашия приятелски кръг ще търпи промени и развитие. При някои представители на знака ежедневието ще бъде доста натоварено и през годината те ще страдат от липса на свободно време за любими занимания. За някои от вас годината е вид подготовка за нов старт. Тези, които са готови за това още през тази година, когато Юпитер премине в Овен ще могат да се възползват от благоприятни шансове. Северният възел, който ще транзитира през знака Телец в продължение на година и половина ще повлияе върху ценностната ви система и приоритети. За някои това е моментът, когато можете да откриете своя дарба, талант и да го превърнете в професия.

ТЕЛЕЦ

Вие ще бъдете едни от главните герои през тази година. Причините са няколко. Вие доста по-рано от всички останали знаци усетихте духа на промяната, защото Уран с неговият неспокоен дух още през 2018г. премина в знака Телец. Към него през тази година се присъединява и Северният Лунен възел, свързан с посока през годината. Следващите 18 месеца, когато възлите транзитират в знаците Телец-Скорпион ще бъдат изключително важни за вас. Някои от вас ще приключат един цикъл от около 20 години и ще отворят нов етап в живота. Какво ще се случва? Вие ще определите своята реалност. Уран ви пробуди, активира силно чувството ви за свобода, донесе ви нови знания. В допълнение с качествата, които имате като трудолюбие, дисциплина, отговорност можете да накарате нещата в живота ви да се случват по един нов по-прогресивен начин. Годината е продължение на процеси, които се активираха в живота ви от 2020 г. и продължиха през 2021г., а за някои ще бъдат финални през настоящата година. Работата и кариерното ви развитие ще продължават да бъдат водеща тема. Някои ще постигнат по-висока позиция, а други ще сменят попрището ви, ще открият свои таланти, които отговарят на новата ви ценностна система. Юпитер в Риби ще ви донесе разширяване на дейността, нови приятели, награди и поощрения за минал период.

БЛИЗНАЦИ

През цялата 2021г. вие бяхте водещите личности, тъй като Северният Възел преминаваше  през вашия знак. Вие бяхте тези, които насочваха другите и помагаха чрез дар словото, който притежавате, чрез знанията и придобита житейска мъдрост. В преходния период, в който се създават нови основи, знанието и истината са основните градивни елементи. Даровете, които раздадохте ще продължават да се разгръщат и през 2022 г. комуникацията ще продължава да се развива, ще се търси истинността в информацията, темите свързани с образованието, пътуванията, търговията също ще бъдат част от процеса. „Маските“ ще бъдат окончателно свалени. Време е да се продължи напред! През тази година ще продължавате да търсите смисъла на живота. Сатурн строгият учител ще насочи  вниманието ви върху етиката, морала, справедливостта, като ще изисква да бъдете справедливи към себе си и към другите.  Юпитер, щедрият благодетел ще ви донесе разширение на дейността, заслужени повишения, поощрения. Тези, които са работили активно през 2020 и 2021г. сега ще се радват на заслужени награди. Сега бъдете отворени да получавате. Марс-войнът, планетата на действието, агресията, войната ще транзитира през вашия знак от август до март 2023г. Силен период, в който трябва да внимавате, да насочвате енергията в градивна посока, защото разрушенията могат да имат  необратими последствия. Използвайте този период за активен спорт или физически занимания. Особено внимателни бъдете в периода на ретрограден Марс – 30 октомври -13 януари 2023 г. Възможни са конфликти и  критични ситуации. През 2022г. ще се наложи да продължите със занимания, които имат за цел да подобрят начина ви на живот: здравословен режим, детокс, фитнес, медитации. Очаквайте щедрите дарове на съдбата. Вие сте си ги заслужили.

още от Хороскоп