нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 февруари

Shutterstock

Новият месец започва с ретрограден Меркурий и силно присъствие на планети в знака Водолей. На индивидуално ниво желанието за промяна е силно, а при някои вътрешният конфликт към съществуваща ситуация в една или друга област от живота е съпроводено с нетърпимост. Управител на Водолеят е планетата Уран, който не търпи неясни или несправедливи положения. Преобладаването на планети в знака Водолей ще създаде предпоставка за   множество непредсказуеми събития около новолунието на 11 февруари. Човек е смел в постъпките си, но и способен на разрушителни действия по отношение на форми, които се нуждаят от повече търпение и време. Противопоставянето между стари модели, ситуации и новите възможности ще се увеличава.

Меркурий е ретрограден от 31. януари до 21 февруари. Всички вече знаем, че когато Меркурий е ретрограден е необходимо да бъдем предпазливи. Меркурий е сравнително „скромна“ планета, не се натрапва, но участва активно в ежедневието ни. Наричан е още Пратеника на боговете и това не е случайно. Той управлява информацията, контактите, знанието, общуването, всички дейности, свързани с документи и договори, сделки, техниката, пътуванията, движението, ежедневните ни дела и една значима тема - работните процеси, здравето, храненето.

По време на ретроградното движение на Меркурий във всички тези дейности могат да настъпят  известни нарушения, спънки, затруднения. За тези, които не са родени с ретрограден Меркурий, не се препоръчва започване на нова работа, подписване на договори, теглене на кредити, покупка на автомобил, сключване на брак, започване на нова връзка. Необходимо е да се наблегне на факта, че комуникацията е затруднена! Това създава сериозни нарушения във взаимоотношенията.

Ретроградния Меркурий не е злосторник, той идва, за да покаже коя част от живота ви се нуждае от ревизиране, преразглеждане и преработване. Очаквайте „стари“ ситуации да се проявят отново, но вие ще имате шанса да ги промените. Ретроградният Меркурий налага необходимостта от поставяне на спирачка, но и тенденция за приключване на това, което е неприемливо и несправедливо.

Ретрограден Меркурий във Водолей ще окаже по-силно влияние при знаците: Близнаци и Дева (техен планетен управител), Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Ако не сте напълно сигурни какво точно искате, не предприемайте важни крачки.  Върху тънък лед се ходи предпазливо!

ОВЕН

Седмицата е водеща и определяща относно посоката, която сте предприели във вашата кариера или социално развитие. Цялата година ви предоставя възможност да надграждате и наложите авторитета си, лидерските качества в колектив или организация. Ретроградният Меркурий ще ви помогне да определите какво искате и как да го постигнете. През тази седмица може да постигнете по-добри резултати ако положите усилия да привлечете на ваша страна партньорите си, съмишлениците ви или хора, които са доказали своята лоялност. В друг вариант ретрограден Меркурий ще ви помогне да ревизирате вашите планове и цели, свързани с бъдещето ви развитие. Възможна е промяна на средата и приятелският  кръг. Бъдете внимателни в отношенията си с вашите приятели, ако имате нарушени взаимоотношения с тях, можете да положите усилия и да ги възстановите. Възможно е старо, загубено приятелство да бъде възстановено или ваша мечта, желание отново да се активира. Личният ви избор ще бъде определящ!

ТЕЛЕЦ

Пълнолунието от края на миналата седмица наруши вътрешното ви равновесие. В първите дни от седмицата положете усилия да го възстановите, за да може да се справите с новата вълна на бурята, която ще се активира в средата на седмицата. Не изпускайте от фокус основните си цели. Напрежението при вас е силно, а в центъра на събитията са вашите работни процеси и взаимодействие с постоянните ви партньори. В по-голяма степен напрежението ще бъде на вашето работно място като ретроградният Меркурий ще възстанови ситуации от минал период. Пазете се от импулсивни постъпки и прибързани решения. Увеличилият се обем от работни ангажименти може да ви направи по-нервни и избухливи, но ако се фокусирате върху положителната страна на ситуацията, стабилизирането и увеличението на вашите парични потоци, то с лекота ще възстановите равновесието. Възможно е да бъдете провокирани, но с такт, търпение и дипломатичност ще овладеете ситуацията. Избягвайте конфликтите и финансовите рискове.

БЛИЗНАЦИ

 Меркурий е вашият планетен управител, преминаването му в ретроградно движение е възможно да внесе известни забавяния или  усложнения в ежедневието ви. Като цяло старайте се да бъдете в максимална степен концентрирани, най-вече ако основната ви дейност изисква прецизност, шофирайте внимателно, избягвайте конфликти на работното си място. Приемете, че е възможно да не бъдете добре разбрани от останалите. Ретроградният Меркурий ще ви накара да ревизирате вашите планове и цели, свързани с развитието ви в бъдеще. Връщане на ситуации от минал период или отложени съдебни дела могат да бъдат отново възстановени. Ако напрежението е твърде голямо за вас и силно натоварващо, дайте си почивка.

още от Хороскоп