нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 май

Shutterstock

Седмицата започва с основен фокус върху сигурността и нейното осъществяване  в една или друга област. На преден план излизат темите за личните отговорности и задължения в принос към колективното осъзнаване. Те са вплетени в силно повлияните от ситуацията през последните месеци работни процеси, кариерно развитие, обществения статус, уреждането  на договорни отношения, занимания свързани с държавни институции и казуси, отношения с шефове и авторитети.

Втората по значимост линия през седмицата, която ще продължи да бъде актуална в продължение на поне осемнадесет месеца е промяната на Лунните възли, които са свързани с кармата.  Техните изисквания и инструкции ни водят по спиралата на еволюцията.

От ноември 2018 г. до настоящия момент възлите бяха в оста Рак-Козирог. Основните теми, които те поставиха пред човечеството, бяха свързани с  постигането на баланс между работни ангажименти и семейни отговорности.

Транзитирането им в знаците: Близнаци-Стрелец поставят нови предизвикателства. Новите теми вече са: пътуванията и пътешествията; знанието и образованието; общуване и комуникация;мироглед и вяра; интелект и интуиция.

Светът се променя, за да се проспособим към него е необходима промяна в мирогледа и ценностната ни система. През тази седмица се осъществява един своеобразен преход между изискванията на новото и необходимостта от приключване и финализиране на процеси от миналото.Съвкупността от планети във въздушни знаци в съчение със Северен Лунен възел в Близнаци определят посоката и поставят акцент към  информацията, взаимодействията, работните отношения, подписване и уточняване на договорни задължения, обучения и преквалификации, курсове, пътуванията.

ОВЕН

Основният фокус през тази седмица ще бъдат отношенията ви с шефовете. Търсете компромисни решения, чрез подходящия тон и поведение  ще можете да получите това, към което се стремите. Ако имате личен бизнес насочете внимание към нови източници на доходи. Намирате се в добър период за увеличаване и подобряване на финансовото състояние. Придържайте се към основните си приоритети, това ще канализира енергията ви на фокус в основната ви цел. Ако насочите действията си към стабилност и заложите на търпението, то плодовете, които ще берете в бъдеще ще бъдат изобилни. Активира се още една важна тема, която ще продължи своето развитие в продължение на година и половина. Това е необходимостта от нова информация, взаимодействието с другите, обмен на средата, договорните отношения, но и менталните процеси. Един важен етап, през който в последните 18 месеца бяхте поставени в училището на живота - баланс между работни и семейни отговорности все още се нуждае от вашите усилия, защото може да бъде подложени на изпит през следващите месеци. Приемете, че сега е времето да довършите това, което сте започнали  в тези направления, семейството и дома са опората, която е като трамплин за професионалната реализация.

ТЕЛЕЦ

Месец май е благоприятен за вас, новите възможности продължават да идват от различни посоки. Желанието за промяна е силно най-вече при  априлските представители на знака. Вие сте в силен период да поставите ново начало в живота си. Посоката ви на движение зависи от вашите цели и амбиции. Ценностната ви система се пренастройва към промените, а това води и до промяна в различни сфери от живота ви. Възможно е това да бъде процес с по-голяма продължителност, от порядъка на18 месеца. Активна е темата за преразглеждане на съществуващи и активиране на нови източници на доходи. Необходимостта от нова информация, обучения и преквалификации се увеличава. Седмицата е подходяща за уреждане на съдебни дела и  юридически казуси, за поставяне на цели, свързани с разширяване на бизнеса ви или действия в посока стъпване на чужди пазари. Все по-наясно сте какво искате, накъде да се насочите и как да го постигнете. Добър период за обучения, провеждане на конструктивни разговори, в които да изложите своите позиции. Възможни са непредвидени разходи и нарушения във финансовите ви потоци. Бъдете гъвкави, преразгледайте разходите, избягвайте рискови финансови операции. Седмицата е натоварена с работни ангажименти, но отделете време за почивка и занимания, които ви носят удовлетворение, за да вкусите от радостта на  всички награди, който  месец май има за вас.

БЛИЗНАЦИ

Подходящите  дни за активни действия са до 12-ти май. След 13-ти май Венера, която транзитира през вашия знак  става ретроградна. Това може да внесе известни затруднения в обичайното ви ежедневие, финансови постъпления, работни процеси. Време е за ревизия и преосмисляне! Активират се ситуации от минал период, които изискват нов поглед и решения. Бъдете внимателни във финансовите операции, предпазвайте се от лъжливи идеи и обещания за лесна печалба. През следващата седмица, когато Слънцето премине във вашия знак, това ще ви даде нов свеж импулс за действие, сила и увереност да изберете посоката си на движение най-вече след Новолунието в Близнаци. До вашия рожден ден, когато ще се активира новата ви соларна година, вие сте в период на приключване на старата, във време за преосмисляне и концентрация, за да може да пренастроите живота си в нова посока. Ще успеете, ако се доверите на вашата креативност, творчески подход и адаптивност. Новото и неочакваното си пробива път към вас, бъдете отворени за изненади!

още от Хороскоп