нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 11 до 17 октомври

Shutterstock

Седмицата след Новолунието във Везни ни предоставя възможност за кардинални преобразования в една или друга област. Растящата Луна е символ на добри резултати във всяко ново начинание. Периодът до пълнолунието, което е на 20-ти октомври е подходящ за нов старт, за активни дейстия и кардинални промени. Тези, които от дълго време се подготвят за промяна в живота си, могат да насочат усилия към реализиране на целите. При някои новото е назряло, посоката е определена, а други ще се нуждаят от още време. Да не забравяме, че Меркурий все още е ретрограден. Възможни са препятствия и трудности в реализиране на плановете.

До 23-ти октомври слънцето е в знака Везни, символ на хармония, равновесие, мир, баланс. Седмицата е подходяща за осъзнати действия в посока постигане на баланс в една или друга област. Предстои една от най-важните седмици, през които в максимална степен може да повлияете на вашия социален статус, кариерно развитие, определяне на цели. Резултатите до голяма степен ще се определят от влиянието на авторитети или партньори и тяхната подкрепа.  Ретрограден Меркурий във Везни поставя акцент върху взаимоотношенията. Възстановяване на нарушени отношения, изчистване на спорове, постигане на компромисни решения, а целта е по-добри възможности и резултати. 

Необходимостта от сигурност в една или друга област е повишена. Добра тенденция за стабилизиране на връзките, които ще повлияят върху подобряването  на финансовите резултати. Периодът е по-благосклонен за знаците: Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Кардинални промени настъпват при родените под управление на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог.

ОВЕН

Огроменият прилив на сила, жизненост, ентусиазъм ви предизвиква към действие и промени. Но все още Меркурий е ретрограден. Периодът до 20-ти октомври е благоприятен и подкрепящ ви в нови начинания, свързани с възстановяване на партньорски отношения. До голяма степен събитията през седмицата ще се определят по-скоро отвън, от личности, които имат пряко влияние върху социалното ви или кариерно развитие, от вашите партньори и взаимодействия с тях. Ретрограден Меркурий ще ви накара да преосмислите връзките си, да приключите с тези от тях, които са съществували формално и да оцените други, които са се доказали с времето. Желанието ви за промяна, за постигане на свобода в действията ви, начина на живот е силно, а  нетърпимостта ви се увеличава. Вътрешното ви неудовлетворение може да доведе до нежелани и конфликтни ситуации на работното ви място. Повод за напрежение са различни гледни точки, мнения между вас и бизнес партньорите ви. Преценете добре какво искате и бъдете последователни в действията си, насочете внимание към вашите цели и стремежи, свързани с развитие в бъдеще. Предпазвайте се от прибързани постъпки, импулсивно поведение и изблик на гняв. Подкрепата от страна на вашите партньори  ще се отрази стабилизиращо на финансовото ви положение.

ТЕЛЕЦ

И през тази седмица вниманието ви ще бъде ангажирано  с основната ви дейност, вашият социален статус или кариерно развитие. Социалната ви активност расте, но пред вас стои необходимостта от довършване на започнати дейности или проекти в по-ранен етап, изясняване на отношения с колеги и шефове. Възможно е да не ви разберат правилно, това ще внесе хаос в работния ви ритъм. Не се отказвайте и преговаряйте за приоритетните си позиции. Избягвайте финансовите рискове, инвестиции, покупки над вашите възможности или теглене на кредити с цел разширяване на дейността. Насочете усилията си към стабилизиране на съществуващото финансово положение с тенденция разширяване и нови източници на доходи. Бъдете креативни и действайте в посока бъдещи цели. Съществуват препятствия, за да постигнете успех е необходимо да ги преодолеете. Доверете се на подкрепата, която получавате, обединете усещания и разум, за да постигнете това, което искате. В периода на ретрограден Меркурий ревизирайте основната си дейност дотук, изчистете всичко, което вече не ви служи, за да направите място за новите идеи и възможности. Структурните промени и подобрения, които ще направите сега, в бъдеще ще се отразят в положителен аспект на вашите финанси, подкрепа и сигурност. През тази седмица, ако имате планирани пътувания в чужбина са възможни известни затруднения.

БЛИЗНАЦИ

Периодът на ретрограден Меркурий във Везни, съвкупността от лидерски планети в същия знак и в допълнение Венера в Стрелец ви предоставят благоприятни възможности да повлияете на вашите партньорски взаимоотношения в личен и делови аспект. В силен период сте да дадете светлина и публична изява на проекти, които сте започнали преди или са останали нереализирани до този момент. Продължават да бъдат активни събитията, възникнали от началото на месеца. Подредете приоритетите си и действайте според тях. За да постигнете това, което искате през тази седмица ще се наложи да се върнете назад, да преосмислите минали ситуации и да внесете структурни преобразования в основната си дейност. Вид ревизия и преразглеждане на живота ви може да бъде  свързана с личното ви отношение към самите себе си, себеоценка, с отношенията с вашите деца, творчески проекти или любими хора. Положителната новина за родените в началото на знака е постигане на хармония, внасяне на равновесие в съществуващите връзки и взаимоотношения. За други представители на знака седмицата предлага реални възможности за вид заслужена почивка и любими занимания.

още от Хороскоп