нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 12 до 18 октомври

Shutterstock

 Две важни астрологични събития ще определят основната линия през седмицата.

*на 16-ти октомври е новолунието в знака на хармонията и партньорствата, Везни;

*второто определящо събитие е преминаването на Меркурий в ретроградно движение.

Последната седмица от лунния месец е времето за довършване, приключване и изчистване от всичко излишно, старо и ненужно. Това „изчистване“ е добре да се извърши на вътрешно и външно ниво. На 14 октомври Меркурий преминава в ретроградно движение през знака Скорпион. Този факт ще усили допълнително влиянието и значението на знака.

Какво е характерно за периода, който ще продължи до 5-ти ноември?

Напрежение, кризисни ситуации, конфликтност, силни желания и страсти, власт и контрол, но в същото време възможност за промяна и трансформиране на стари програми, партньорства, ситуации.

Преосмисляне, ревизиране на вътрешните ценности и приоритети, на отношението към собствените пари и към парите на другите в резултат на партньорски отношения.

Засилва се необходимостта от подкрепата във всяка нейна форма: морална, финансова, физическа, и стабилността.

* Ретроградният  Меркурий поставя необходимостта от ревизиране на действията, идеите, убежденията, мислите в една или друга област от живота ви.

Ключова дума за периода е трансформация с цел подобряване на съществуващите структури. В периода на ретрограден Меркурий не се препоръчва започване на нови дености, проекти, подписване на договори, покупка на техника, автомобили, по-скъпи вещи, теглене на кредити, финансови инвестиции. В този период ново начало могат да поставят родените с ретрограден Меркурий, за останалите това е период на вътрешна ревизия, изчакване, трансформация и подготовка за активно действие след  следващото новолуние.

ОВЕН

Ако насочите  фокусът  към себе си и се заемете със своето самоусъвършенстване до голяма степен ще повлияте в положителна посока на сложните процеси и събития, които се активираха в живота ви. Основните теми и през тази седмица са свързани с работния ви процес и партньорските отношения-лични и делови. Повод за напрежение може да бъде разминаването в гледните точки. Бъдете готови да направите компромиси, за да запазите тези партньорства, които са значими или доказали своята ефективност във времето. Ако това е невъзможно, различията ще ескалират със съответни развръзки и последици. Прибързаните действия и липсата на толератност ще навредят на имижда ви или на финансовото състояние в бъдеще. Ретроградният Меркурий ще постави акцент върху вашето финансово положение, което до голяма степен зависи от партньорите ви  и от тези, които са ваша подкрепа и опора. Имате нов шанс да преразгледате казуси от минал период, които засягат сигурността ви в материален план и взаимоотношенията с партньорите. Възможни са печалби, но и излишни разходи. Преразгледайте и ревизирайте финансовите си дела и отношения. Избягвайте финансови рискове.  

ТЕЛЕЦ

Ежедневието ви и през тази седмица ще бъде натоварено с повече работни ангажименти. Нови обстоятелства и ситуации могат да предизвикат необходимост от промени в работната среда. Сега е моментът да повлияете на вашето кариерно развитие чрез доказване на професионализъм и лични качества. Ако се сблъсквате със сериозни предизвикателства, можете да въздействате чрез кардинални решения и  поставяне на граници. В периода  на ретроградно движение на Меркурий се нуждаете от ревизиране на отношенията ви с вашите партньори - лични или делови. Стари ситуации и неразрешени въпроси могат да се появят отново, за  да бъдат трансформирани и преработени. Всяка положителна промяна в бъдеще ще се отрази в положителен аспект на вашите общи финанси, подкрепа и сигурност.

БЛИЗНАЦИ

След натоварените с работни ангажименти дни от изминаващият лунен месец, през тази седмица фокусът се измества към търсенето на спокойствие в уюта на домашната среда и отношението с любими за вас хора и занимания. Подкрепата, която получавате от страна на близките ви ще ви помогне да се справите с предизвикателствата в други сфери от живота ви. Ретроградният Меркурий е възможно да си направи много шеги с вас или да предизвика неочаквани ситуации. Нямате основание за безпокойство. Той все пак е ваш планетен управител. Търсете положителното в нарушенията, подредете мислите си в посока визия за вашето развитие в бъдеще, ревизирайте основната си дейност дотук, поучете се от миналите си успехи и натрупания опит, изчистете всичко, което вече не ви служи, за да направите място за новите идеи и възможности. Доверете се на силата на вашия ум, радвайте се на богатството и многообразието на мисли, но през този период ще бъде добре ако се научите вие да управлявате мислите си, а не те вас.

още от Хороскоп