нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 17 до 23 февруари

Shutterstock

Три астрологични явления ще са определящи за хода на събитията през тази седмица.

От 17-ти февруари до 10-ти март, Меркурий планетата на интелекта и комуникацията е ретрограден. Меркурий е сравнително „скромна“ планета, не се натрапва, но участва активно в ежедневието ни. Наричан е още пратеника на боговете и това не е случайно. Той управлява информацията, контактите, знанието, общуването, всички дейности свързани с документи и договори, сделки, техниката, пътуванията, движението, ежедневните ни дела и една значима тема, в която влагаме голяма част от времето си-нашата РАБОТА. По време на ретроградното движение на Меркурий всички тези дейности могат да търпят известни нарушения. За тези, които не са родени с ретрограден Меркурий не се препоръчва започване на нова работа, подписване на договори, теглене на кредити. Имайте предвид, че в този период комуникацията е затруднена! Говориш едно, разбират друго! Това създава сериозни нарушения във взаимоотношенията. Ретрограден Меркурий не е злосторник, той идва, за да покаже коя част от живота ви се нуждае от ревизиране, преразглеждане и преработване. Очаквайте „стари“ ситуации да се проявят отново, но вие ще имате шанса да ги промените.

Второто събитие е свързано с преминаването на слънцето на 19-ти февруари в Риби – знак, свързан със саможертвата, безусловната любов, състраданието и милосърдието, прошката. При невъзможност човек да прояви тези възвишени качества на характера се активират заблудите, хаосът, лъжите, манипулацията, обидата, а това води до страдание и неразбиране. Ще се активират въпроси, свързани с една вечна тема - материя и духовност. Когато отдадем по-голямо предпочитание на материята, духовността намалява.  

Третият астрологичен факт е преминаването на Марс, планетата на действието и агресията от знака Стрелец в знака Козирог. Това ще активира нови възможности и перспективи пред земните знаци Телец, Дева и Козирог и ще активира в положителна посока Скорпион и Риби. Известно напрежение и преодоляване на препятствия са възможни при Овен, Рак, Везни и Козирог (наранено слънце в хороскопа).

На 23-ти е Новолуние, в знака Риби.

ОВЕН

И през тази седмица активността ви ще бъде насочена главно към вашата основна дейност и кариера. Вече сте направили първите стъпки, сега се нуждаете от постигане на стабилност, структуриране и поемане на нови отговорности. Забавете темпото, избягвайте прибързани решения, но ако все още не съумявате да се контролирате, обстоятелствата ще ви накарат да поемете отговорности. Увеличава се тенденцията за конфликти на работното място. Канализирайте енергията си към това, което искате да постигнете, избягвайте конфликти с вашите шефове и авторитети. Бъдете толерантни и правете разумни компромиси, Венера, планетата на щастието е във вашия знак и ви покровителства в сферата на любовта и отношенията. Възможно е задачи от миналото да се активират с нова сила.

ТЕЛЕЦ

Седмицата не е от най-спокойните за вас. Напрежението ще продължи, но вие сте Телец и ще издържите. Насочете вниманието си към вашите финанси, уверете се, че разходите не превишават приходите. Активирайте се в посока стабилност и подобряване на финансовото ви положение. За някои започва период на уреждане на съдебни дела и юридически казуси. Ако напрежението е твърде голямо за вас и силно натоварващо, дайте си почивка. Ретроградният Меркурий ще ви накара да ревизирате вашите планове и цели, свързани с бъдещето ви развитие. Възможна е промяна на средата и приятелският  кръг. Бъдете внимателни в отношенията си с вашите приятели, ако имате нарушени взаимоотношения, можете да положите усилия и да ги възстановите. Личният ви избор ще бъде определящ!

БЛИЗНАЦИ

Меркурий е вашият планетен управител. Той влиза в двайсетдневен период на ретроспекция, а освен това преминава през знака Риби, с който сте в конфликт на интереси. Следователно, на вас логичните и прагматични представители на зодиака не ви се препоръчва много да мислите. Слушайте своята интуиция, това е основният урок, който имате. Правилото за вас е: Първо действай, после го обмисляй! Това важи както за деловите ви отношения, така и в личен аспект. През тази седмица до голяма степен събитията, които ще се случват, ще идват към вас чрез другите. Вие изберете правилната линия на поведение. Насочете фокус към ревизиране на основната ви дейност.

още от Хороскоп