нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 18 до 24 май

Shutterstock

Най-важното астрологично събитие през седмицата е Новолунието в знака Близнаци. Дните до Новолунието, което е на 22-ри май са дни за финализиране и приключване на започнати проекти. Основната насока е освобождаване от всичко, което вече е ненужно, за да се направи място за новото, което идва с Новолунието.

Това Новолуние е важно, защото ще постави началото на един период с продължителност от 18 месеца, т.е до края на 2021г. Новолунието е в знака, през който транзитира Северния Лунен възел. Този факт заслужава особено внимание. Промяната на оста на възлите става приблизително веднъж на 18-месеца. Темите, които актуализират възлите, стават важни всеки човек и за света като цяло.

Близнаци  управляват логикатау включваща: правилно схващане на становища, интелигентност, сръчност, бързи резултати, остроумие, разнообразие; менталните процеси, комуникацията, договорните отношения, пътуванията, образованието, знанието.

Дните от Новолунието до края на седмицата са дни за подготовка за действие през следващата седмица. Но поради множеството ретроградни планети е възможно не всичко да се случва според вашите желания.

Венера, планетата която управлява връзките и финансовите потоци е ретроградна до 25-ти юни. Възможно е преосмисляне или забавяне в темите, които тя управлява, както и връщане на ситуации от минал период.

Марс, планетата на действието и активността е в алтруистичния знак Риби. Този факт ще подчертае необходимостта от довършване на  дела от миналото.

ОВЕН

Вие ще направлявате събитията през тази седмица. В първите дни е необходимо да овладеете импулсивното си поведение и склонност към рисковани действия. Периодът все още е силен за вас по отношение на кариерно развитие и повишаване на доходите. До края на месеците май и юни процесите  ще се движат по инерция. Дали следвате вярната посока може да съдите по резултатите - ако те са добри, то вие сте на прав път.  Ако сте допуснали грешки, то сега е моментът да преразгледате ситуацията и да вземете нови решения.  Новолунието ще ви подкрепи ако сте готови  да стартирате нови проекти или дейности. В друг случай ще се наложи да усвоите нова информация, да преразгледате договорни отношения или необходимост от преквалификация. Навлизате в период, който ви дава възможност да изразите себе си, да изчистите стари недоразумения между вас и колегите ви, за да бъдете правилно разбрани, а  чрез  необходимите разговори да постигнете това, към което се стремите. Подредете мислите си, изчистете всичко излишно и преминете към действие. Вашият планетен управител Марс е в знака Риби до края на юни. Това е период на преоценка, изчистване от ненужното и вид подготовка за активно действие през юли месец, когато той ще премине във вашия знак.

ТЕЛЕЦ

Последни дни от вашия слънчев период, който подчертава темите, свързани с финансовата ви стабилност, сигурност и  работни ангажименти. Новолунието ще ви отвори възможността ако все още не сте готови за съществени промени, да подредите приоритетите си, за да може при следващото Новолуние, което по-благоприятно за вас, да се задействате. Венера, планетата на любовта, ценностите и парите е ретроградна, но преминава през вашият дом на приоритетите и финансовите потоци. Ще се възстановят ситуации от минал период с цел поправяне или получаване на доходи, поощрения за минали усилия. Бъдете дипломатични, възползвайте се от обаянието си в провеждането на разговори, подписване на договорни отношения, насочете вниманието си към постигане на финансова стабилност и сигурност. Бъдете внимателни при финансови операции и подписване на документи. Възможни са по-високи разходи през периода, влагайте в разумни инвестиции. Амбициите ви се повишават, а вниманието ви е насочена в една по-далечна перспектива на развитие.

БЛИЗНАЦИ

Вие сте в центъра на събитията. През тази седмица, към съвкупността от планети в Близнаци - Венера, Меркурий, Северен кармичен възел, ще се присъединят още Слънцето и Луната. В следващите 18 месеца вие ще играете ключова роля на една по-голяма социална сцена. Това, което вие сте и можете, ще бъде необходимо да приложите във вашата основна дейност и най-вече колектив или по-голяма група. Вие сте пионерите в изграждането и адаптирането към един нов начин на живот. В основата ще бъдат знанието и информацията. Ако сте наясно със своята мисия и посока през тази седмица, ще получите силен импулс за действие. Значими са темите свързани с обществения ви статус, имидж или  кариерно развитие. Социалното ви положение е в процес на промяна и обновление. Но паралелно с това ще се увеличават  напрежението, конкуренцията, изискванията и очакванията към вас. Сега е време да се докажете, до края на юни ще работите на пълни обороти, но завоюваните  резултати  ще продължат да се развиват и през следващите месеци. Това до голяма степен ще се отрази и на финансовото ви положение. Направете добър анализ и нека решенията ви относно бъдещето ви развитие да са свързани с поддържане на стабилни доходи. Ако решенията ви изискват сериозни вложения, рискувайте в границите на вашите възможности. При някои от вас новото начало е свързано с обновление и  създаване на нови партньорства, както с хора от вашето минало така и с напълно различни от вас личности.

още от Хороскоп