нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 20 до 26 декември

Shutterstock

Това е седмица на празниците и не само според календара, а и според звездните аспекти. В първите дни от седмицата ще се усеща влиянието на Пълнолунието в знака Близнаци. Луната преминава в трета четвърт и е намаляваща. Венера, планетата, определяща финансовите потоци, ценностите и приоритетите от 19 декември е ретроградна. Този факт насочва вниманието ни към довършителни процеси, дейности, свързани с надграждане и постигане на стабилност в съществуващи форми и направления.

Периодът на ретроградно движение на Венера  ще продължи до края на месец януари. Относно стартирането на нова дейност, проекти или взимане на кардинални решения ще се наложи да изчакаме и Меркурий, който е ретрограден до 5 февруари 2022 г. Интересен е фактът, че от 1 февруари с Новолунието в знака на бъдещето - Водолей, когато Волът ще предаде управлението на Тигъра според китайския зодиак ще усетим подтик и енергия за новото, вълнуващото, различното.

Дотогава предстои време за подготовка.

Тази седмица поставя началото на подготвителният етап за преход на ново ниво. На 21 декември започва астрономичната зима, от този ден нататък дните започват да се увеличават макар и незабележимо, но заедно със светлината ще се увеличават  надеждата и вярата, отправени  към идващата 2022 г. Слънцето, основният източник на енергия премина в знака на сериозния Козирог. Това ще подейства  „приземяващо“ за някои, а за други ще бъде период на поемане на отговорности,  за трети полагане на усилия за задържане на постигнати и завоювани позиции. Транзитът  на Слънцето, Венера и Меркурий в знака Козирог поставя акцент върху сигурността, отговорностите, търпението, отношението към авторитетите.

Седмицата за различните зодии:

ОВЕН

Очаква ви силна и позитивна седмица, в която събитията, които ще се развиват са в резултат от действията ви, предприети в началото на месеца. Навлизате  в силно трансформиращ период, който се отразява на социалния ви статус, обществено положение и кариерно развитие. Съвпупността от планети в знака Козирог насочват фокуса не само до края на този месец, но и в следващия върху вашата основна дейност, кариера, работно ангажименти. Ретроградна Венера ще ви накара да преразгледате взаимоотношенията си с вашите колеги и шефове. Могат да бъдат възстановени проекти от минал период или това е периодът, в който можете да възстановите нарушени взаимоотношения, да довършите започнати проекти. Още в първите дни на седмицата ще се радвате на богатството на информационния поток, който създава условия да преразгледате целите си или да погледнете към по-далечни перспективи на развитие. С правилното поведение и действие можете да завършите годината успешно и да поставите стабилни основи за идващата. Търсете  компромисните решения,  това ще се отрази в положителна посока и на вашите финанси. Общуването с хора извън познатото  ви обкръжение, разширяване на средата на взаимодействие или възможни пътувания  допълнително ще разширят възможностите пред вас. За някои представители на знака плановете, свързани с далечно пътешествие е възможно да бъдат реализирани.

ТЕЛЕЦ

Събитията, които се активираха в живота ви от началото на годината внесоха важни преобразования в живота на някои от вас. Трансформационният поток ще продължи и през 2022г. Някои промени ще зависят лично от вас, а други ще бъдат под влияние на външни фактори. Целта на тези събития е да внесе промяна в начина ви на живот, да създаде една нова форма и прогресивно развитие в бъдеще. Последните две седмици от годината ще ви дадат  възможност в голяма степен да си изясните това, което искате от вашите партньори и отношенията си с тях. Довършвайте, изяснявайте, приключвайте всичко, което ви действа като спирачка. Обмислете целите си за следващата година. Въведете ред във финансите си, изчистете всички стари задължения.  Нови идеи или неочаквана помощ могат да подобрят настроението ви или да ви послужат като ориентир.

БЛИЗНАЦИ

Първите дни от новата седмица ще бъдат повлияни от събитията, които се активираха от Пълнолунието във вашия знак. През тази седмица вниманието ви ще бъде насочено до голяма степен към вашите партньорски отношения в личен и делови план. Ретроградна Венера изисква преразглеждането им, а Марс в Стрелец активира необходимостта от конкретни действия. Избягвайте конфликтите, напрежението може да се повиши поради нерешени въпроси от миналото или поради различни гледни точки. Взаимодействайте в максимална степен, заложете на общуването, за да постигнете компромисни решения. Намерете време и обсъдете бъдещето на взаимоотношения си. Важно е да си осигурите подкрепата на вашите партньори, а това ще се отрази в положителна посока върху общите ви финанси. Дипломатичното и далновидно отношение ще даде положителни резултати в бъдеще. Възможно  е връщането в живота ви на хора от миналото или пък стари и неразрешени теми да ескалират, за да получат нови решения.

още от Хороскоп