Затвори

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 22 до 28 юни

Shutterstock

В първите дни от седмицата все още ще се усеща влиянието на новолунието в кардиналния знак Рак, което е придружено от пръстеновидно слънчево затъмнение.

Всяко новолуние задава нова тенденция и предоставя възможност за започване на нови дейности. Всяко затъмнение се свързва с приключване на един етап, но така също активира  нови процеси.

На това новолуние обаче активирането на  нови проекти и дейности се отлага поради комбинирането на няколко астрологични фактори:  неяснота в първите дни след затъмнението - Меркурий, който пряко е свързан с работните процеси  е ретрограден; Венера, влияеща на финансовите потоци и отношенията излиза от ретроградно движение на 26-ти юни. Тя ще бъде стационарна в дните 24-25-ти юни, които прави тези дни изключително неблагоприятни за инвестиции, теглене на кредити, финансови сделки и скъпи покупки. Дните са неподходящи за изясняване на отношения и преговори.

Тази първа седмица поставя началото на преходния период към новия начин на живот. Седмица на прехода, в който новото поражда страхове и притеснения, но и старата ситуация е невъзможно да бъде запазена. Ретрограден Меркурий в Рак ще ни насочи към вътрешен анализ, преосмисляне и оценяване на стойностното в живота ни, което е необходимо да бъде запазено, за да създаде стабилна основа върху, която да се построи новото. Този период на вътрешна алхимия ще продължи до 13 юли, когато Меркурий ще излезе от ретроградно движение и ще премине към директно движение.

ОВЕН

Новолунието в Рак, придружено от затъмнение поставя края на един етап в живота ви и отваря нови възможности. При някои от вас то ще създаде възможности за промяна в живота ви за по-дълъг период от време, може би за години напред. Затъмненията оказват влияние върху събитията за период от около шест месеца. Основен фокус ще бъдат две теми: едната е свързана с вашите планове относно дом, семейство, отношения с членове на семейството,  недвижим имот, смяна на мястото за живеене.  А втората тема е свързана с вашата основна дейност или кариерно развитие. В първите дни след Новолунието ситуацията е неясна, а ретроградното движение на Меркурий ще я усили. Меркурий в Рак ще върне в живота ви стари ситуации, свързани с корените, семейството, търсенето на стабилна опора. Ако сте постигнали стабилност в живота си, оставете събитията да следват своето естествено развитие, подготвяйте се за активният период, който ще настъпи за вас след средата на юли. На този етап е важно да се концентрирате върху създаване на стабилна основа върху, която ще надградите всичко останало. Избягвайте крайни решения под влияние на силните емоции. Не рискувайте и не инвестирайте в скъпи покупки.

ТЕЛЕЦ

Ако сте родени с ретрограден Меркурий, след Новолунието можете да предприемете активно действие към стартиране на нов проект или дейност. Новолунието и затъмнението ще активират теми, имащи отношение към обучения, усвояване на нова информация,  комуникация, взаимоотношенията, договорености отношения. Те от своя страна ще задвижат промени, които ще се отразят на средата ви на съществуване до края на годината. Събитията могат да бъдат от различен характер, възможно е смяна на колектива, промяна в дейността, която да ви насочи към обучения, приключване на взаимоотношения и създаване на нови контакти. Ретрограден Меркурий ще върне за преразглеждане договорни отношения, необходимост от внасяне на ред в документацията, провеждане на разговори, в които ще се наложи да защитите себе си, възстановяване на нарушени взаимоотношения или окончателно приклюване на други. Определящ ще бъде вашият креативен подход, правилно подредените приоритети и придобитата опитност. Анализирайте и  подредете мислите си, изчистете всичко излишно, за да може когато сте готови да предприемете действие. Умът владее материята.

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица и не само през нея ще бъдете в центъра на събитията. Венера, която е в знака Близнаци, ще премине в директно движение, а Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден. Придвижване напред в едни ситуации, в други пък е необходимо изчакване за доизясняване. Новолунието и затъмнението затвориха една врата и активират нови възможности. За някои от тях сте готови, но все още не ви се дава зелена светлина. Директната Венера ще усили влиянието и обаянието ви, в продължение на 40 дни тя ви накара да преосмислите връзките си - лични и делови според вашите ценности. Бъдете дипломатични, използвайте дар словото си в провеждането на разговори и  преразглеждане  на договорни отношения, насочете вниманието си към нови източници на доходи, към създаването  на финансова стабилност и сигурност. Ретрограден Меркурий ще ви даде още време да осъзнаете своите приоритети и окончателно да ги подредите, налага се да забавите темпото. Движете се според установената досега посока.  Следващото Новолуние ще ви подкрепи към създаването на нови форми и дейности.

още от Хороскоп