Затвори

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 23 до 29 декември

Shutterstock

Това е последната седмица от ексклузивната, емоционална и наситена със събития 2019г., с която приключва един 60-годишен цикъл. На тази последна седмица от годината можем да погледнем като на подарък, а това е и логично - предстоят едни от най-семейните и топли празници: Бъдни вечер и Коледа.

Тези дни са последните от лунния месец. На 22-ри декември започна астрономичната зима, от този ден нататък дните започват да се увеличават макар и незабележимо, но заедно със светлината се увеличава и надеждата, изпратена към следващата година - 2020 г. Слънцето, основният източник на енергия премина в знака на сериозния Козирог. Това за някои ще бъде доста „приземяващо“, за други ще бъде период на поемане на отговорности, а за трети полагане на усилия за задържане на постигнати и завоювани позиции.

Силата и значимостта на този знак, под чието управление е България, ще се увеличи и подчертае от Новолунието, което е на 26-ти в 07:12ч. При това то е необикновено, защото ще бъде придружено от затъмнение. И двете събития, Новолунието и Слънчевите затъмнения се характеризират с поставянето на ново начало. Затъмненията на Слънцето и Луната са циклични явления, които  дават възможност за приключване и стартиране на определени етапи от живота на един индивид, една нация, на човечеството като цяло. Тези природни явления, които са били обект на внимание на астролозите от най-дълбока древност, са прекрасна възможност да използваме небесните енергии, за да стартираме даден процес или да  приключим и да се освободим от стари поведенчески модели и програми. Затъмненията на Слънцето приветстват новите инициативи, отварят врата към нова реалност.  Това затъмнение ще постави началото на един нов 18,5 -годишен цикъл в живота.

Дните до новолунието са подходящи за приключване и финализиране на всичко започнато, на стари програми и отношения. Време е да се освободи място за новото, което ще ни предостави  Новолунието. Дните около новолунието и затъменението са критични, очертава се една тиха Коледа, размисъл, уединение и тишина, а в тази тишина ще се роди Новото…

ОВЕН

Тази последна седмица от годината ще ви даде възможност в голяма степен да си изясните това, което искате от вашите партньори и отношенията ви с тях. Довършвайте, изяснявайте, приключвайте всичко, което ви действа като спирачка. Въведете ред във финансите си, изчистете всички стари задължения. Една част от вас ще получат щедри подаръци, материални или заслужени похвали и поощрения за изминаващия период. За други представители на знака тази седмица може да сбъдне мечта, свързана с далечно пътешестие. Към родените през първата декада на знака: бъдете внимателни в дните около празниците, избягвайте шумните компании и агресивната среда. Още през тази седмица ще получите подсказка за важността на идващата година, която ще ви постави пред много отговорности. Затъмнението и Новолунието ще ви дадат възможност да поставите вашите цели свързани с кариерното ви и социално рзвитие за един дълъг период от време.

ТЕЛЕЦ

Вие, земни представители на знака през тази седмица можете заслужено да се зарадвате на празничните дни, а дори и да се възнаградите с една по-дълга почивка до екзотично място. През изминаващата година, вие бяхте подложени на сериозни промени, при някои внезапни и неочаквани, а за други промените предстоят през идващата 2020 г. В първите дни от  последната седмица на  2019 г. ще имате възможността да вземете важни решения, свързани с вашите партньри, лични или делови. Ако до сега не сте взели важните решения, то имате още няколко дни до Новолунието, което е значимо за вас относно бъдещето ви, растежа и целите ви за следващия период от 18,5 г. Тази седмица е вашата седмица, в която е необходимо да усетите посока. Нови идеи или неочаквана помощ могат да подобрят настроението ви или да ви послужат като опора.

БЛИЗНАЦИ

За някои от вас двойнствени въздушни представители изминаващата година постави акцент върху преструктурирането на основната ви дейност и партньорските ви отношения. За някои това беше година на утвърждаване и заемане на стабилна позиция в съществуващите делови или лични партньорства, а за други годината  предостави възможност за създаването им. Тази последна седмица ще постави акцент върху това, което сте направили до този момент. За някои от вас тези последни дни ще бъдат натоварени с работни ангажименти и финализиране на задачи, но празничните дни се очертават релаксиращи и вдъхновяващи за вас, прекарани в компанията на любимите ви хора. За да запазите доброто настроение, не отдавайте голяма роля на мнението или различните гледни точки на хората около вас. Новолунието ще ви дари с прекрасната възможност да вземете важни решения, свързани с развитието на вашите партньорски отношения за един по-дълъг период от време.

още от Хороскоп