Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 23 до 29 септември

Снимка: Shutterstock

Първият ден от седмицата поставя началото на важно астрономическо събитие - есенното равноденствие, а с него и настъпването на новия пъстър и цветен сезон, есента. В този ден слънцето, което е основен източник на енергия и светлина преминава в знака Везни, знак на хармонията, равновесието, баланса.

Везни са кардинален знак, който поставя необходимостта от кардинални промени в живота ни през времето на своето владение. Влиянието на знака допълнително е засилено от още две планети. Меркурий, който отговаря за менталните процеси, съзнанието, комуникацията, търговията и образованието е в знака Везни. В тези области ще се наложи да постигнем равновесие, а конфликтите ще бъдат решавани чрез компромиси.

Втората планета в знака Везни е Венера, най-ярката звезда на хоризонта, тази, която първа изгрява и последна залязва. Венера отговаря за отношенията, брака, парите и ценностната система. Ще бъде във Везни до 9-ти октомври - това е силен и ефективен период, в който чрез пренастройка на ценностна система, подреждане на приоритетите, човек може да балансира и хармонизира живота си в една или друга проблемна област. Силното влияние на знака Везни ще се прояви след Новолунието във Везни, което е на 28-ми септември.

Тази последна седмица е решаваща за пренастройка и подготовка за промяната след Новолунието. Последната седмица от лунния месец е времето за довършване, приключване и изчистване от всичко излищно, старо и ненужно. Това „изчистване“ е необходимо да се извърши на вътрешно и външно ниво, за да може новия цикъл от шест месеца да бъде ефективен.

ОВЕН

Седмицата няма да бъде от най-спокойните за вас. Везни са вашият срещуположен знак. Още с първия ден от седмицата и преминаването на слънцето в новия му дом ще почувствате кардиналната промяна на обстановката. При вас в голяма степен ще се наложи да въвеждате баланс във важни теми: кариерно развитие, семейство и партньорски отношения. Ключът в постигането на равновесието е във вас самите. Всички отговори ги имате, необходимо е да се дисциплинирате, да направите съответни компромиси, след като сте оценили кое е важно за вас и трябва да го постигате. Имате период от шест месеца, в които ще получавате резултатите от действията си от предходните шест месеца. Седмицата е силна за довършване на работни ангажименти. Организирайте, подреждайте и финализирайте! Промяната при вас започва с изключителна сила, постепенно гневът ви утихва а и отстъпва място на равновесието.

ТЕЛЕЦ

За някои представители на знака седмицата е благоприятна да я прекарате в почивка или да я посветите на себе си, децата си, дома и семейството и любимите ви хора. Ако го чувствате по този начин, направете го. В друг аспект това е важна седмица да подредите мислите си, да направите една своеобразна ревизия на изминалия период в посока какво сте постигнали, какво искате и най-вече какво ви харесва. Отделете време и се освободете от стари модели на поведение, които ви пречат да постигате това, което искате. След Новолунието във Везни можете да направите кардинална промяна в начина си на живот и работен процес. Провеждайте разговори, заявявайте себе си и своите потребности, съберете нова информация, за да можете да направите промяна. Венера е вашият планетен управител, чрез подреждане на приоритетите, чрез поставяне на фокус към компромиса и търсенето на баланс, можете да си осигурите нейната подкрепа.

БЛИЗНАЦИ

Силна и значима седмица започва за вас. Въпреки, че знакът Везни е в хармония с вашия знак, благотворният ефект ще усетите след Новолунието. Изморени сте, през месец септември бяхте подложени на доста изпитания, но от трудностите, с които се сблъскахте, излизате по-силни. Скоро, а някои още през тази седмица ще бъдат възнаградени за търпението и усилията. Положете последни усилия и се освободете от всичко, което усещате като пречка и спирачка в живота си. Насочете вниманието си основно към себе си и начина, по който искате да живеете. Подредете приоритетите си, насочете фокус към стабилизиране на финансовото ви състояние или неговото подобряване. Кретивността ви се повишава, а за творческите личности започва един силен и ефективен период. За някои представители на знака ново запознанство може да премине в романтична любовна история, която ще внесе положителни промени в живота ви.

още по темата
още от Хороскоп