нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 27 септември до 3 октомври

Shutterstock

Започналите процеси на кардинални промени ще продължат и през тази седмица, но през позицията на нещо познато, старо или недовършено.

Това е последната седмица преди Новолунието в кардиналния знак Везни, което ще бъде на 6-ти октомври.

Дотогава намаляващата Луна и ретрограден Меркурий насочват вниманието ни към ревизия на съществуващото статукво.

Последната седмица от  лунния месец е времето за довършване, приключване и изчистване от всичко излишно, старо и ненужно. Това „изчистване“ трябва да се извърши на вътрешно и външно ниво.

Съвкупността от планети в знака на хармонията, мира и баланса показват посоката ни на действие. Ретроградният Меркурий предоставя възможност за ревизиране и преразглеждане на определени сфери от живота ни с цел подобряване и оптимизиране. Ключовата дума за периода на ретроградно движение на Меркурий, който е до 18 октомври е постигане на баланс с цел подобряване на съществуващи структури.

 Докато Меркурий е ретрограден не се препоръчват:

*започване на нови дейности,

*нови проекти,

*подписване на договори,

*покупка на техника, автомобили, по-скъпи вещи,

*теглене на кредити,

*сериозни финансови инвестиции,

*започване на нови връзки,

В този период ново начало могат да поставят родените с ретрограден Меркурий, за останалите това е период на вътрешна ревизия, изчакване, трансформация и подговка за активно действие след  следващото новолуние, което ще бъде в знака Скорпион на 4 ноември.

ОВЕН

Седмицата е естествено продължение на предходната.Събитията, които се активираха през нея, ще продължават своето влияние и през тази седмица. Вие сте знак на действието, свикнал самостоятелно да направлява живота, постъпките и изборите си. Съвкупността от планети в знака на взаимоотношенията Везни и ретрограден Меркурий в същия знак ще преобърнат събитията като насочат вниманието ви към вашите партньори, взаимодействие с тях  и социална активност. Навлязохте в период на преосмисляне и ревизиране на съществуващи партньорства в личен и делови аспект. В тази последна седмица преди новолунието е възможно да получите яснота кои партньорства да запазите и развивате във времето и на кои да сложите край. Важно е да бъдете обективни и да не бързате с решенията си. Почти целият месец октомври е на ваше разположение. Компромисните решения, балансиране на гледни точни и мнения ще повлияят в положителна насока върху общите финансови интереси. Колкото и да е сложна ситуацията или значими обратите, не бива да губите кураж. Бъдете новатори, вложете оптимизъм и търпение, за да се справите с предизвикателствата.

ТЕЛЕЦ

Силното присъствие на планети в знака на хармонията Везни определя като водеща през тази и следващите седмици темата, свързана с начин на живот, работа, работни процеси и взаимодействие в колектив. Ретрограден Меркурий  подчертава значимостта на темата, която е основна и в живота ви. Това е най-силният период, в който ще можете чрез правилните анализи, преосмисляне или прилагане  на придобит опит да внесете важни структурни преобразования. Процесите са динамични, при някои от вас е възможна повишена натовареност в ежедневието или допълнително усилване на напрежението чрез създадени конфликтни ситуации между вас и колегите ви. Везни са знак на мира и компромиса, именно чрез тези качества  ще можете да нормализирате средата си с въвеждане на баланс между вашите отговорности и тези на другите, или, в друг вариант чрез хармонизиране на отношенията. Необходимостта от промяна в начина ви на живот е наложителна. Благоприятен период за стартиране на  здравословен режим на хранене или грижа за здравето. Определете целите си и действайте според тях.

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица ще можете до известна степен да направлявате събитията. В последната седмица преди новолунието можете да насочите внимание към това, което е важно и определящо ви, към вас самите и приоритетите ви. Съвкупността от планети в знака Везни от една страна ви предоставят чудесни възможности, свързани с подобряване на вашата самостоятелна дейност в областта на забавленията или любовта. Всичко би било чудесно ако Меркурий, който е ваш планетен управител не си направи шега. Периодът на ретроградното движение на Меркурий в знака Везни поставя акцент именно върху посочените по-горе теми. За собствениците на самостоятелна дейност, творците, това е период, през който могат да активирате  проекти от минал период или вид преструктуриране на дейността си. Ретрограден Меркурий ще ви предостави възможност да ревизирате взаимоотношенията с любими за вас хора, включително и с вашите деца. Хоби, което сте зарязали във времето може отново да се възроди. Човек, с които сте имали любовна връзка в миналото може отново да се появи. С какво ли ще ви изненада този път Меркурий?

още от Хороскоп