Затвори

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 29 юни до 5 юли

Shutterstock

Това е последната четвърта седмица от коридора на затъмненията. Ходът на събитията до голяма степен е свързан с тенденциите, които са започнали да се развиват по-рано. В края на седмицата, на 5-ти юли предстои полусенчесто лунно затъмнение в Козирог, чието  влияние ще се усеща няколко дни по-рано. Това затъмнение е огледален образ на затъмнението от 10 януари. Възможна е кулминация на събития и тенденции,  започнали през юли, 2019 г. Лунните затъмнения усилват енергията на Пълнолунието. А то често предвещава край и промяна в посоката на движение.

Няколко дни преди Пълнолуние, в деня на самото Пълнолуние и няколко дни след него е много важно да не се взимат прибързани, кардинални решения, които са повлияни от емоциите. За родените в дните около затъмнението предстоят съществени, драстични трансформации.

Венера, планетата на любовта, взаимоотношенията, оценката, парите премина в директно движение след своето ретроградно 44-дневно заточение. През тази седмица тя ще се движи уверено напред и ще усетим положителното й влияние.

Марс преминава в знака на собствено управление - Овен. Марс е планета, която се свързва с действието, активността, енергията, страстта, но има и разрушително влияние - гняв, агресия, война.

Възможността за действие е ограничена поради ретрограден Меркурий. Избирайте битките си през тази седмица, възможно е да бъдете предизвикани.

ОВЕН

Вие в най-голяма степен ще бъдете повлияни от преминаването на Марс в знака Овен. В продължение на шест месеца до края на годината, той ще бъде във вашия знак. Това е изключително дълъг период - обикновено Марс престоява в един знак шест седмици. През този дълъг период ще се наложи да направите сериозни промени в своя характер, да преоцените действията си, да овладеете силната си импулсивност, вродената ви нетърпеливост и избухливост. Това е пололожителното въздействие на знака, но ако не успеете да овладеете тази силна енергия, възможни са разрушения в различни нива от живота ви. Тази седмица е динамична, а събитията до голяма степен ще зависят от поведението ви. Меркурий е ретрограден, не се препоръчва започване на нови дейности, въпреки вътрешния ви подтик. Възможни са недоразумения в областта на комуникацията. Пълнолунието и затъмнението ще противопоставят отново две важни теми в живота ви: работа и семейство. Заключителен етап за процеси, започнали през лятото на 2019г. и възможност за поставяне на ново начало.

ТЕЛЕЦ

Запазете скоростта и посоката, в която се движите. Въпреки силното ви желание за промяна, за нещо ново, седмицата ви поставя известни ограничения. До голяма степен събитията, които ще се случват, изискват да проявите търпение или  преодоляване на вътрешни съпротиви. Марс, планетата на действието и активността в продължение на шест месеца ще ограничи в голяма степен действията ви. Периодът ще бъде активен за тези, които живеят в чужбина, или дейността им е свързана с чужбина и чужденци. Марс ще ви накара да се насочите към вътрешни анализи, търсене на един по-висок смисъл на живота ви, а това може да се постигне чрез духовни практики, медитации, анализи, обучения. През този период внесете ред в мислите си, преценете посоката си на движение, успокойте ума. Подобрете своя характер като се справите с ината си, научете се да отстъпвате, бъдете толерантни, прощавайте. Използвайте най-важното качество на вашия знак – търпението. Именно чрез него ще избегнете разрушителните конфликти, които могат да ви накарат да се чувствате жертва. Фокусирайте се върху това, което ви мотивира и има стойност в живота ви.

БЛИЗНАЦИ

Месец юли и текущата седмица ще ви накарат до известна степен да преобърнете живота си. Като знак, свързан с менталните процеси, ретроградния Меркурий ще ви постави пред необходимостта да промените и изчистите тези мисли, които ви пречат да имате живота, който искате. Намирате се в период на сериозна пренастройка на вашата ценностна система. Отделете време и подредете своите приоритети, открийте това, което ви прави щастливи. Венера е в Близнаци и ще остане в знака до 8 август. Насочете внимание към възможности за подобряване на финансовото ви положение. Марс транзитира през вашия дом, свързан с приятелите, работата в групи, бъдещето. Канализирайте енергията си и я вложете в подходяща дейност. Можете да преодолеете всяко предизвикателство, опитайте се вие да насочвате събитията. Чрез уменията ви да бъдете изобретателни и гъвкави в общуването, съобразителни, чрез репутацията, която сте си осигурили можете да постигнете добра позиция в колектива или по-високо обществено положение. Бъдете уверени, следвайте приоритетите си и отстоявайте интересите си.

още от Хороскоп