нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 31 май до 6 юни

Shutterstock

Седмицата е подходяща за нанасяне на финални щрихи. Луната е намаляваща, предстои Новолуние със затъмние на 10 юни. Коридорът на затъмненията активира процеси от минал период, които изискват нови решения и подход.

Затъмненията могат да предизвикат внезапни събития, чиято цел е да внесат промяна в живота ни, да ни извадят от удобната зона на комфорт. Тези събития изискват сериозни трансформации с  цел приключване със старото и даване път на обновлението чрез нови обстоятелства в живота ни.

Събитията, които се активират по време на затъмненията  не бива да се насилват. Ако нещо трябва да бъде решено, Вселената ще се погрижи.  Това е същността на затъмненията, редът идва от горе.

Меркурий, който е ретрограден от 29 май допълнително определя периода до 24 юни като неподходящ за стартиране на нови дейности.

Силното присъствие на планети в знака Близнаци и най-вече позицията на слънцето в него, насочват вниманието ни към богатия информационен поток и значимостта на комуникацията. Едно от най-силните качества на зодиакалният знак Близнаци е умението да си служи добре със словото, да изказва аргументирано идеите си, прилагайки бърза и гъвкава мисъл. Меркурий, който е планетен управител на Близнаци е ретрограден в периода от 29 май до 24 юни. Този период може успешно да бъде приложен в посока подобряване на нарушени взаимоотношения.

Ретроградният Меркурий често предизвиква нарушения в темите, които управлява. Необходимостта от внимание е повишена. Избягвайте подписване на важни документи, договори, стартиране на нови проекти и дейности, покупки на автомибили, техника. Не започвайте нови връзки по време на ретрограден Меркурий.

Но ретрограден Меркурий може да предизвика и „случайности“, които могат да завършат със щастлив край. Възможно е да възстановите връзка от миналото, да подновите взаимоотношения, да намерите предмет, който сте смятали за изгубен.

ОВЕН

Вие можете да направлявате събитията през тази седмица, но не бива да се поддавате на емоциите да ви завладеят и направляват решенията ви.  Насочете вниманието си към търпението и запазване на стабилните структури, които сте създали досега. Ретрограден Меркурий не подкрепя започването на нови дейности и проекти. Избягвайте покупки на скъпи вещи, не влагайте пари в съмнителни дейности. Погрижете се за стабилността на финансовото си състояние. Бъдете умерени в разходите,  прекалената разточителност може да доведат до бъдещи затруднения. Ориентирайте се към откриване на  нови източници на доходи. Ретроградният Меркурий в съчетание с мъглата от затъмненията ви насочват към довършване и приключване на проекти и договорни отношения.  Бъдете максимално концентрирани при шофиране, водене на делови разговори и подписване на документи. Каквито и да са събитията, които идват към вас, водеща в случая ще бъде вашата интуиция, която ще ви помогне да се дистанцирате от случващото се. Внимавайте кого допускате в обкръжението си, възможно е към вас да дойдат предизикателста и предложения, които са неверни и фалшиви. Не се предоверявайте.

ТЕЛЕЦ

Силна седмица в посока финализиране на започнати дейности и проекти. Насочете действията си към занимания, които са свързани с познати за вас области. Водещата тема, която ще се развива в един по-дълъг период от време е свързана с приоритетите ви, постигане на желаните доходи, активиране на нови източници, но и най-вече запазване на стабилните структури. Засиленият информационен поток ще насочи вниманието ви към нови възможности, свързани с научаване на информация, преразглеждане на договорни отношения, възстановяване на стари контакти, срещи с нови личности, които могат да ви покажат нова посока в живота ви. Все пак бъдете предпазливи, информацията е огромна, замъгляването и неяснотите около развитието ви в бъдеще, в съчетание с ретрограден Меркурий, препоръчват да се вслушате в своята интуиция и да не избързвате с крайни решения. Бъдете активни в посока приключване на задачи от минали периоди, а така също се освободете от контакти и взаимодействия, които ви ограничават.

БЛИЗНАЦИ

Слънцето в Близнаци ви дарява с прилив на енергия, ентусиазъм, позитивизъм, желание за промени. Но все пак не пренебрегвайте факта, че преминавате през коридор, създаден от затъмненията, затова бъдете умерени, овладейте склонността си към взимане на прибързани решения. Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден и този факт се отразява на менталните процеси и всички мекуриански дейности. Отделете време и подредете мислите си според посоката, в която искате да се движите чрез анализ на минали събития и придобит опит. Огледайте живота си досега, оценете това, което ви е донесло успех и ви е извело напред, а останалото пуснете да си тръгне от вас. Изчистете мислите, които ви пречат да имате живота, който искате. Намирате се в период на сериозна пренастройка. Можете да преодолеете всяко предизвикателство, опитайте се вие да насочвате събитията. Чрез уменията си да бъдете изобретателни и гъвкави в общуването, съобразителни, чрез репутацията, която сте си осигурили, можете да постигнете добра позиция в колектива или по-високо обществено положение.

още от Хороскоп