нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 4 до 10 октомври

Shutterstock

Събитията през тази седмица основно ще бъдат повлияни от ретроградното движение на Меркурий и Новолунието в знака Везни. Новолунието в знака на хармонията и партньорствата Везни е на 6-ти октомври. Към силното присъствие на планети в този знак, в това число двете светила Слънцето и Луната, се присъединява и Меркурий, който е ретрограден.

„Старото“ се нуждае от преразглеждане, преосмисляне и поставяне върху една нова, по-стабилна основа. В тази посока е подходящо да се ръководим в действията си.

Основният фокус са взаимоотношенията, лични и делови, които получават достатъчно време и внимание, за да бъдат насочени  в една по-позитивна и желана от нас посока.

Ретроградният  Меркурий поставя необходимостта от ревизиране на действията, идеите, убежденията, мислите в една или друга област от живота ви.

Ключова дума за периода е хармонизиране с цел подобряване на съществуващите структури.

В периода на ретрограден Меркурий не се препоръчва започване на нови дейности, проекти, подписване на договори, покупка на техника, автомобили, по-скъпи вещи, теглене на кредити, финансови инвестиции.

В този период ново начало могат да поставят родените с ретрограден Меркурий, за останалите това е период на вътрешна ревизия, изчакване, трансформация и подговка за активно действие след  следващото новолуние.

ОВЕН

Основните теми през седмицата ще бъдат свързани с вашите парньорски отношения в личен и делови план, кариерно развитие и работни процеси. Социалната ви активност е много висока, а трансформационните процеси силни. Може да се окажете в центъра на събития, чието развитие до голяма степен ще бъде повлияно от вашите партньори. Повод за напрежение може да бъде разминаването в гледните точки. Бъдете готови да направите компромиси, за да запазите тези партньорства, които са значими или доказали своята ефективност във времето. Ако това е невъзможно, различията ще ескалират със съответни  последици. Прибързаните  действия и липсата на толератност ще навредят на имижда ви или на финансовото ви състояние в бъдеще. Имате нов шанс да преразгледате казуси от минал период, които засягат сигурността ви в материален план и взаимоотношенията с партньорите. Възможни са печалби, но и излишни разходи. Преразгледайте и ревизирайте финансовите си дела и отношения. Избягвайте финансови рискове. 

ТЕЛЕЦ

 Целият месец октомври ще бъде натоварен с повече работни ангажименти. Към новите обстоятелства и ситуации, свързани с работните ви процеси или ежедневие ще се активират неотложни ангажименти от минал период, недовършени проекти или отношения. Структурни преобразования, нов подход към съществуващото положение ще ви предоставят възможност да покажете своя професионализъм и лични качества. Ще можете да окажете силно въздействие върху сериозните предизвикателства чрез поставяне на ясни граници и кардинални решения. През периода  на ретроградно движение на Меркурий се нуждаете от ревизиране на взаимоотношенията с вашите шефове, подчинени, колеги. Стари ситуации и неразрешени въпроси могат да се появят отново, за  да бъдат трансформирани и преработени. Търсете положителното в нарушенията, подредете мислите си в посока визия за вашето развитие в бъдеще, ревизирайте основната си дейност дотук, поучете се от миналите си успехи и натрупана опитност, изчистете всичко, което вече не ви служи, за да направите място за новите идеи и възможности.  Всяка положителна промяна, в бъдеще ще се отрази в положителен аспект на вашите  финанси, подкрепа и сигурност. Подходете отговорно към здравето си.

БЛИЗНАЦИ

След натовареният с работни ангажименти месец септември, през тази седмица фокусът се измества към търсенето на спокойствие, почивка или необходимост да посветите повече време за вашите любими занимания. Ретроградният Меркурий е възможно да си направи много шеги с вас или да предизвика неочаквани ситуации. Нямате основание за безпокойство. Той е все пак ваш планетен управител. Доверете се на силата на вашия ум, радвайте се на богатството и многообразието на информационният поток.  Периодът на ретрограден Меркурий е вид връщане към вас самите, към това, което обичате  и харесвате, към изясняване на взаимоотношения с любими хора или вашите деца. Изключително ефективно ще ви се отрази преосмислянето или обсъждането на по-далечни перспективи на развитие, отложени пътешествия или решения за довършване на образование. За творците и собствениците на бизнес това е период на ревизиране на дейността и трансформиране в една нова посока и визия, която в бъдеще да носи по-добри резултати и развитие. Забравен проект, който от дълго време очаква решение, може да бъде възстановен и да получи нов живот.

още от Хороскоп