нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 5 до 11 юли

Shutterstock

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 5 до 11 юли

Финална седмица, довършителни дейности и подготовка за ново начало, което ще бъде възможно след 10-ти юли.

Новолуние в Рак на 10-ти юли - силен момент за нов старт! Приключване на един етап и поставяне основи на нов, прогресивен период, съобразен с новото време.

 Пъзелът на живота, който ни бе предоставен миналата година, сега очаква своето окончателно подреждане.

И през тази седмица действията ни ще бъдат подложени на проверката на времето. Посоката е градивност, разрушителният, импулсивен стремеж към налагане и доминиране ще има сериозни последствия.

Отговорност към действията!

Това, което сте активирали след 24-ти юни, ще продължи да се развива, а при други активният период ще настъпи след 12-ти юли.

Ако миналата седмица носеше напрежение и неясноти, то през тази седмица атмосферата се запазва като към нея ще се добавят нови, усложняващи фактори.

От 6 до 9 юли планетата Венера, на която са подвластни любов, финанси, взаимоотношения е в опозиция на Сатурн (отговорност, търпение, дисциплина, карма, зрялост) В същото време е и квадратът (конфликт) между Венера и Уран –свобода, прогрес,бунт, пробуждане. Взаимоотношенията, финансовите дела, ценностите ни ще бъдат подложени на проверка.

Не бързайте с финансовите решения и инвестиции.

Намаляващата Луна поставя акцент върху довършване и приключване на дейности, но това може да бъде и краят на съществуващи взаимоотношения.

Тези събития изискват сериозни трансформации с цел приключване със старото и даване път на обновлението чрез новите обстоятелства в живота ни.

ОВЕН

Ако искате да направлявате събитията през тази седмица, запазите търпение и избягвайте импулсивни и прибързани реакции. Огненият Марс в Лъв в съчетание с Венера ще активират естественото ви желание да рискувате. Насочете вниманието си към търпението и запазване на стабилните структури, които сте създали досега. Посветете седмицата на довършване и финализиране на започнати проекти и се подгответе за новото начало, което искате да поставите след 12-ти юли. Меркурий, който транзитира през вашия дом на контактите и довоговорните отношения в съчетание с мъглата на Нептун ви насочват към довършване и приключване на задължения, договорни отношения, взаимоотношения.

Бъдете максимално концентрирани при шофиране, водене на делови разговори и уточнения. В дните около новолунието в Рак напрежението може да се повиши най-вече за родените във втората декада представители на знака. Активна ще бъде темата свързана със семейството, дома и взаимоотношенията с близки. Все пак не изпускайте от фокус основните си цели. Погрижете се за стабилността на финансовото си състояние. Бъдете умерени в разходите, а прекалените разточителства могат да доведат до бъдещи затруднения. Ориентирайте се в посока откриване на  нови източници на доходи.

ТЕЛЕЦ

Седмицата ще ви представи възможност да направите важни избори с цел ориентиране към нещо ново. Проверката на времето продължава. Структурните промени, които се активираха при вас се дължат на изборите ви, направени в минал период. Сега можете да решите какво искате да запазите и на кое да поставите край. След 12-ти юли можете да отворите нова страница в живота си. Преосмисляйте, общувайте, анализирайте информацията, с която разполагате. Работата на вътрешно ниво ще даде добри резултати и на външно ниво. Внимателно подбирайте средата си на взаимодействие, възможни са финансови загуби поради предоверяване или грешни избори. При родените в началото на втората декада се засилва тенденцията за конфликтни ситуации с шефове или колеги. Напрежението в семейството ви може да бъде повишено поради вашия работохолизъм. Каквито и да са събитията, които се случват, насочете вниманието си към това, което е важно и значимо за вас. Периодът е подходящ да вземете окончателни решения, свързани със запазването на съществуваща дейност. Следващата седмица ви предоставя възможност да започнете нещо ново.

БЛИЗНАЦИ

Вашата роля в този период на промени е главната, а знанията, които имате са определящи.  Огледайте живота си досега, оценете това, което ви е донесло успех и ви е извело напред, а останалото пуснете. Животът се определя от мислите ни. Изчистете тези мисли, които ви пречат да живеете така, както искате. Намирате се в период на сериозна пренастройка. Можете да преодолеете всяко предизвикателство, важно е да насочите вниманието си към вашите цели за бъдещето. Чрез уменията си да бъдете изобретателни и гъвкави в общуването, съобразителни, чрез репутацията, която сте си осигурили можете да постигнете добра позиция в колектива или по-високо обществено положение. Бъдете уверени, следвайте приоритетите си и отстоявайте интересите си. Средата ви на съществуване се променя, възможно е някои хора да напуснат живота ви, но също така и да се появят нови.

 

РАК

Висока социална активност и силна работна натовареност съчетани с нови възможности за развитие. Финална седмица за довършване и финализиране. В максимална степен направете „разчистване“, за да освободите място за новото, което ще бъде активно след новолунието в Рак на 10-ти юли. Водеща тема наред със социалното ви развитие е  финансовото ви състояние. Възможностите пред вас са многобройни, но ако става въпрос за инвестиции е необходимо да бъдете внимателни. Проучвайте и проявете необходимото търпение. Отстранете от пътя си хора или обстоятелства, които ви действат дестабилизиращо или са в конфликт с вашите интереси. Седмицата е подходяща за връщане на дългове или заеми. Бъдете премерени в разходите, но щедри към нуждите на близките ви. Фокусирайте се върху основните си ценности и  приключете с това, което ви е ограничавало до този момент. Това могат да бъдат работни взаимодействия или взаимоотношения от личен или делови аспект.

ЛЪВ

Не бързайте гръмко да изразяване недоволството си, овладявайте гнева си. Възможно е събитията, които се случват да не влизат в плановете ви. Не насилвайте нещата, избягвайте да налагате волята си. Отпуснете се и приемете случващото се, действайте по линията на най-малкото съпротивление. Поддържайте нивото, което постигнахте досега. Работните ви ангажименти изискват вашето внимание, утвърждаване и усилия, това ще повлияе на авторитета ви, а така също и на финансовите доходи. Фокусирайте се върху довършване и приключване на задължения от минал период. Затваря се една врата, но ще се появят и нови възможности. В този преходен период към вас ще се активират основно процеси, свързани с миналото и кармата. Освободете се от всичко, което ви е ограничавало до този момент да вървите напред. До голяма степен то може да бъде свързано с приключване на взаимоотношения. Погрижете се за здравето си като намерите време за любими занимания и почивка. Венера е във вашия зодиакален знак, ако покажете най-доброто от себе си, то ще бъде високо оценено.

ДЕВА

 Ако се налагат действия, то бъдете по-активни в първите дни от седмицата. При това не се препоръчват започване на нови дейности или сериозни финансови инвестиции. В следващите дни насочете внимание към довършване и финализиране на процеси свързани с  поети работни ангажименти, взаимодействия с колеги, семейни задължения. Ескалират неясноти, объркване и нарушения в партньорските ви отношения. Разминаване в гледните точки или липса на правилно разбиране през тази седмица могат да ви накарат да приключите с партньорства, които са изпълнили предназначението си. Появява се необходимост от уреждане на финансови въпроси и цели свързани с  развитието ви в бъдеще. Тази последна седмица може да  постави кулминация и в процеси свързани с професионалното ви развитие.

ВЕЗНИ

Седмица, през която се налага да направите важни избори. Венера, вашата планетна покровителка е в знака Лъв, усилва се желанието ви да се харесвате, но и възможността да покажете най-доброто, което можете. Това ще ви помогне да заемете водеща позиция в група или колектив. Можете да повляете в положителна посока на тези връзки, които имат отношение към развитието ви в бъдеще. От вас се очаква да вземете важни решения.  Бъдете предпазливи там, където нямате яснота и кардинални там, където дълго сте отлагали да реагирате или сте били в неудовлетворителна ситуация. Към вас ще се върнат ситуации, свързани с минал период, които се развиваха през последните години. Бъдете предпазливи пред кого споделяте идеите си, средата ви на съществуване търпи промяна. Проявете  решителност, направете избор, понякога съдбата изисква само това, за да ви отвори нова врата.

СКОРПИОН

Събитията през седмицата и тяхната посока до голяма степен зависят от вас. Венера в Лъв, макар и в конфликт към тайнствената ви природа ще подейства позитивно на кариерното ви развитие и социален статус. Покажете най-добрата си страна, заявете това, което ви носи удоволствие и удовлетворение. Венера в Лъв може да смекчи конфликтността на работното ви място чрез известни компромиси и толератно поведение. Въздействайте там, където можете като не губите от поглед своята основна цел. Резултатите  ви ще бъдат по-добри ако насочите вниманието си към това да получите вид подкрепа от влиятелни личности или вашите партньори. Търсете и взаимодействайте, бъдете отворени към компромисни решения и не позволявайте на парите или егото да бъдат водещи в изборите ви. Конфликтността и напрежението могат да предизвикат загуби на позиции.  

СТРЕЛЕЦ

Динамиката продължава, събитията, които се активираха, имат разнороден и противоречив характер. Какво да направите? Ако сте наясно с развитието си в бъдеще, действайте като разчистите от пътя си всичко, което ви ограничава. Амбициите ви са големи, с тях се увеличават и възможностите да разширите хоризонтите пред себе си. Възможни са пътувания, които да повляят на изборите ви общуване с подходящи личности или вид обучение. Знанието е силата, която ще ви подкрепя. Информационният поток, който достига до вас е огромен, възможни са изненади и преобразувания в средата на общуване или с вашите партньори. До голяма степен ще се наложи да се съобразите с желанията и изискванията на другите. Поставете си водещи цели и ги следвайте. Избягвайте спорове и конфликти, конкуренцията към вас е повишена.

КОЗИРОГ

На прага сте на преходният период, който отваря нова страница в живота ви поставяйки акцент върху вашите партньорски отношения. До 10-ти юли, когато е новолунието във вашия противоположен знак имате чудесната възможност да вземете важни решения относно съществуващи партньорства или новосъздаващи се. Във всички случаи е необходимо да си изясните кои партньорства да запазите и кои да приключите. Подкрепата и одобрението от страна на вашите партньори ще повлияе в един по-широк мащаб на финансовото ви положение. Защитете себе си, убежденията, изискванията, и ценностите си, но и бъдете с нагласа за компромисни решения. Избягвайте крайната критичност и подходете към новите ситуации позитивно. Пред собствениците на бизнес или тези, които са стартирали нови проекти или дейности се налагат структурни промени и преобразувания или нововъведения. Бъдете внимателни във финансовите инвестиции. В друг аспект това могат да бъдат непредвидени разходи, свързани с почивки, ваше хоби или интереси, или пък потребности, свързани с вашите деца или любими хора.

ВОДОЛЕЙ

Продължете  тенденцията, която започнахте през миналата седмица.  Ежедневието ви е напрегнато, защото се налага да балансирате между служебни  отговорности и натоварен график, но и такива, които са свързани с вашия дом, семейство, близки хора или партньор. Допълнителна доза усложнения се включват от средатата около вас. Ще се справите и в най-сложните ситуации ако поемете нови отговорности към себе си и животът ви, който се променя. Ако между вас и членовете на семейството ви съществува напрежение, ако искате да запазите статуквото е необходимо да насочите усилия към хармонизиране и извеждане на взаимоотношенията на ново ниво. Средата ви на съществуване е динамична, съществува тенденция за прекратяване на взаимоотношения, които ви действат дестабилизиращо. В живота ви влизат нови хора, вашата популярност се увеличава.

РИБИ

През тази седмица вие можете да направлявате събитията в желаната посока. Периодът изисква нови избори, а интуицията ви ще бъде водеща при избор на решения. Тези, които искат да предприемат сериозни промени в живота си, могат да изчакат новолунието в Рак, т.е. след 10 юли. Периодът е активен за собствениците на бизнес, на които ще се наложи да преразгледат дейността си, да поработят върху създаване на нова визия или имидж. Като цяло, насочете вниманието си  към довършване на работни проекти и отговорности. За да избегнете напрежението  на работното си място избягвайте агресивното поведение. Сега е подходящо да внесете промени в начинът си на живот като започнете с промяна в навиците си. Обърнете внимание на дейности, които ви носят удовлетворение, погрижете се за здравето си чрез нов режим на хранене или спорт, така че да сте по-ефективни. Информационният поток ви носи много предложения. Използвайте увеличеният приток на енергия креативно, вложете го в дейности, които ви носят положителни емоции и вдъхновение.

Успешен период за всички знаци!

Нина Ненова, астролог

още от Хороскоп