нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп:Звездите за бизнеса от 18 до 24 октомври

Shutterstock

Очертава се една „сложна“ седмица изискваща премереност в действията и изострено внимание. Седмицата от 18 до 24 октомври е наситена с астрологични взаимодействия, които ще окажат влияние върху събитията в чисто материален план. В първите дни от нея, 17-18 октомври две важни планети се готвят да сменят  посоката си на движение: Меркурий и Юпитер. Стационарните планети ще предизвикат нарушения в ежедневните дела. В тези дни  не се започват нови дейности и проекти. Юпитер е социална планета, свързана с успеха и късмета. Точно в тези дни се налага човек да разчита на себе си, получаването на помощ или подкрепа е затруднено.

Дните до Пълнолунието в знака Овен, което е на 20 октомври са дни за подреждане на целите и разработване на начини за тяхното постигане. Седмицата и дните в периода 17-24 октомври са силно емоционално оцветени. След 20 октомври трите социални планети ще се движат директно, а към тях в директен ход се присъединява и Меркурий.

Всяко обръщане на движението е съпроводено с прилив на енергия. Необходимостта от влагане на енергията в градивен аспект е повишена поради напрегнатия аспект между двете планети на действието Марс и Плутон. Стремежите към упражняване и налагане на собствената сила, власт, желание за контрол и доминиране ще бъдат повишени. Тези разрушителни действия могат да доведат до сериозни конфликтни ситуации.  Осъзнатостта ще ви помогне да вложите това мощно космическо гориво в градивни действия, които ще дават положителни резултати до края на годината.

В допълнение на 23 октомври Слънцето преминава в знака на трансформациите и необратимите разрушения, Скорпион. Двата мощни владетели на Скорпиона: Марс и Плутон в този момент водят война помежду си. С преминаването на слънцето в знака Скорпион от 23 октомври до 21 ноември ще се повиши градусът на напрежението, кризисните ситуации ще се изострят, а конфликтността и  стремежът към налагане и контрол ще бъдат все по-явни.

Това е най-подходящото време за промяна и трансформиране на стари програми, партньорства, ситуации, изчистване от всичко излишно.

ОВЕН

През тази седмица от вас се изисква да бъдете изключително внимателни, най-вече за родените в третата деката представители на знака. Кадриналната промяна, която настъпва в живота ви, продължава своя естествен ход на развитие. Трансформационните процеси продължават като отново водещи са темите, свързани с вашите партньорски отношения. В дните около Пълнолунието, което е във вашия знак емоциите ви ще ескалират. Предпазвайте се от импулсивни и прибързани реакции. Доверете се най-силното си оръжие, вашата интуиция. Дните около 20-ти октомври носят повече напрежение, непредвидени ситуации най-вече за родените във втората декада на знака. Партньорските ви отношения в личен и делови аспект се нуждаят от преразглеждане. Конфликът на интереси, мнения и общи цели се задълбочава. Сложните събития изискват от вас да научите урока на здравословните граници. Избягвайте конфликтите, най-вече в дните около пълнолунието, загубите могат да бъдат необратими. Положителните новини са свързани с предложения занови идеи и бизнес, възможности за разширение и разгръщане на дейността. След 23октомври насочете вниманието си към  финансовото си състояние, действайте в посока увеличаване и стабилизиране. Предпазвайте се от неразумни и рисковани сделки. Ако имате заеми или кредити, постарайте се да ги върнете. Старайте се да вложите енергията си в правилните за вас неща.

ТЕЛЕЦ

Периодът свързан с висока социална активност и силна професионална заетост продължава. Ретрограден Меркурий ви предостави възможност за преосмисляне на действията ви до тук с цел внасяне на положителни структурни промени. Напрежението около вас е високо, но на този етап е важно да запазите вътрешното си равновесие. След 20 октомври с преминаването на Меркурий в директно движение, тези процеси, които са били в застой ще получат зелена светлина за реализация. През тази седмица Слънцето в знака Скорпион ще постави акцент върху вашите партньорски отношения. Темата не е нова, процесите тук и промените са започнали преди време. Сега пред вас излиза необходимостта да вземете решения в по-дългосрочен план. За да избегнете рискове в общуването с партньорите е необходимо да бъдете внимателни и толерантни. Възможно е да приключите с тези партньорски отношения, които са изчерпали формата си и не подлежат на трансформация.  Не изпускайте от фокус взаимоотношенията с важни личности, които до този момент са ви донесли положителни резултати. Здравословните компромиси ще ви донесат по-добри резултати.  Можете да постигнете  успехи, които трайно ще повишат авторитета ви, но не е изключен и  обратният ефект, да се окаже, че трябва да оставите нещо  и да прелистите нова страница.

БЛИЗНАЦИ

Ретрограден Меркурий внесе важни преобразования във вашата основна дейност или самостоятелен бизнес. От 20 октомври до известна степен ще усетите облекчение и възможност за придвижване напред. През тази седмица ще настъпи рязка промяна, свързана най-вече с вашата основна дейност, професионална реализация, начин на живот и грижа за здравето. Тази тенденция ще се развива до средата на ноември. Възможни са изненади и неочаквани събития, които ще поставят пред вас необходимостта от промяна в подхода и начина ви  на действие. Насочете вниманието си към хармонизиране, постигане на споразумения с тези ваши партньори, които имат положителен принос към вашето развитие. Тяхната подкрепа  ще се отрази стабилизиращо на финансовото ви положение. Бъдете активни и отстоявайте смело своите позиции, цели и стремежи свързани с бъдещето ви развитие.

още от Хороскоп