Германия целогодишно предлага работни места на българи

Германия целогодишно предлага работни места на българи

Германия целогодишно предлага работни места на българи

В Германия целогодишно се предлагат свободни места за българи в областта на туризма, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Около 900 българи са одобрени за работа в страни-членки на Европейския съюз през първата половина на годината със съдействието на Агенцията, предаде БТА. Основните сектори, в които българите отиват да се трудят, са селско стопанство и туризъм.

Трите най-предпочитани държави са Испания, Германия и Великобритания.

От Агенцията по заетостта препоръчват заминаващите да научат или да усъвършенстват познанията си по езика на държавата, в която отиват; да си осигурят препоръки и гаранти; да си направят пътна застраховка; да имат координатите на българските дипломатически мисии; да помислят за евентуалното си връщане.

Какво трябва да знаем преди да заминем на работа в чужбина?

От Агенцията по заетостта дават следните препоръки за хората, на които им предстои да заминат на работа в чужбина: да научат или да усъвършенстват познанията си по езика на държавата, в която отиват; да си осигурят препоръки и гаранти; да си направят пътна застраховка; да имат координатите на българските дипломатически мисии в съответната държава членка; да помислят също за евентуалното си връщане в България, още преди да са заминали.

Освен това други важни допълнителни детайли, които трябва да се свършат преди заминаването, са: кандидатите за работа в ЕС да имат валиден паспорт/документ за самоличност. Да имат също дубликати на важни документи, а именно: застраховки, паспорт, трудови договори, актове за раждане, банкови карти и др. Да имат копие на договора или на условията на труд и да ги разбират напълно, както и да имат надлежно подписано писмо, с което  компанията изразява ангажираност, както и потвърждение на заплатата. 

Сънародниците ни трябва да имат къде да живеят там, където отиват, както и да разполагат с необходимите европейски преносими формуляри за осигуряване; с ЕЗОК - европейска здравноосигурителна карта или да имат друга здравна застраховка, съветват от АЗ. 

Какво предлага европейската мрежа на кандидатите за работа в ЕС?

Към днешна дата в EURES се предлагат над 2,1 милиона свободни работни места в страните на ЕС - 28. По данни на европейската мрежа за заетост най-много свободни работни места се предлагат във Великобритания - над 1 милион, в Германия - над 650 хиляди, във Франция - над 50 хиляди, в Австрия - над 42 хиляди, в Холандия - над 25 хиляди и др.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ