Държавна програма предлага работа и обучения в IT сектора

Държавна програма предлага работа и обучения в IT сектора

Държавна програма предлага работа и обучения в IT сектора

Нова държавна програма ще обучава и предлага работа в областта на информационните технологии. За целта „Информационно обслужване“ АД стартира национална платформа за центрове по IT компетенции и подкрепа на предприемачеството в България – InfoStart.

Платформата цели да подготви нови кадри за нуждите на компанията, държавната администрация и бизнеса. Също така компанията ще създаде условия за работа и партньорства с IT предприемачи от цялата страна. Тя ще използва и надгражда големия технологичен капацитет, ресурсна база (офиси във всички областни градове) и експертен състав (над 300 висококвалифицирани софтуерни инженери и комуникационни специалисти), за да развива компетенциите на IT специалисти и да подкрепи бизнеса в България.

Платформата предвижда провеждането на серия от обучения и сертификационни курсове за професионална квалификация в цялата страна. Успешно завършилите отделните направления: Специалност „Програмист", Специалност „Системен администратор" и Специалност „Специалист по качеството" ще получат свидетелство за професионална квалификация на Министерството на образованието и науката.

Учебните програми са съобразени с нуждите на пазара и ще предоставят практически знания и умения за работа с най-съвременните технологии. Продължителността на обучението по трите IT специалности е шест календарни месеца. Лекциите стартират на 9 май, а подробната програма на курсовете, информация за лекторите и критерии за кандидатстване ще намерите на www.infostart.eu.

Основен акцент в платформата InfoStart се поставя и върху ИТ Предприемачите. Широката клонова мрежа на „Информационно обслужване“ АД, обхващаща всички областни градове в България, отваря врати към бизнеса и предлага възможности за разработка, разпространение и внедряване на продукти и решения, както и клиентска поддръжка и управление на отношенията с клиентите в цялата страна.

До края на годината, чрез InfoStart „Информационно обслужване“ АД ще:

  • проведе серия от обучения в цялата срана, голяма част от които безплатни;
  • обучи 150 ИТ специалиста в гореизброените три професионални направления;
  • 15% от тях ще получат възможност за работа в компанията и стипендии за обучение;
  • обучи над 200 специалиста в областта на информационните технологии и държавната администрация, посредством стажантска програма в офисите на компанията в цялата страна;
  • открие 30 нови работни места в офисите на Информационно обслужване в по-големите градове;
  • създаде интерактивни лаборатории за разработване на нови проекти и технологии в по-големите офиси на компанията.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ