Насрочен е конкурс за частни съдебни изпълнители

Насрочен е конкурс за частни съдебни изпълнители

Насрочен е конкурс за частни съдебни изпълнители

Министърът на правосъдието Христо Иванов насрочи конкурс за заемане на 68 вакантни места за частни съдебни изпълнители в страната, съобщи Министерството на правосъдието.

Първият изпит, който ще е писмен, ще се проведе на 14 февруари 2015 г. от 10.00 часа. До устен изпит ще бъдат допуснати кандидатите, издържали писмения с оценка не по-малко от много добър (4,50), предвижда Наредбата за условията и реда за провеждане на конкурса за частни съдебни изпълнители.

В заповедта е уточнено, че устният изпит ще се проведе не по-рано от 10 дни след обявяване на резултатите от писмения, по график за явяване на участниците по азбучен ред, публикуван на сайта на Министерството на правосъдието.

В заповедта на министър Иванов са посочени и 25-те съдебни района, за които ще се съревновават кандидатите за частни съдебни изпълнители.

Документи за участие в конкурса могат да се подават със заявление до министъра на правосъдието чрез Съвета на камарата на ЧСИ (София, ул. „Пиротска“ №7, ет. 4) в 20-дневен срок от днес.

Провеждането на процедурата цели равномерното разполагане на частните съдебни изпълнители на територията на страната, гарантиране на гражданите на равен достъп до правосъдие, както и предотвратяване на нелоялната конкуренция в съдебното изпълнение.

Повече подробности можете да намерите ТУК.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ