„По-близо до работа” приема нови заявления

„По-близо до работа” приема нови заявления

„По-близо до работа” приема нови заявления

От 6 ноември 2014 г. работодатели и работещи могат да подават документи за кандидатстване по схемата „По-близо до работа” в бюрата по труда в цялата страна. Решението за удължаването на схемата до 31 октомври 2015 г. е взето от Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Целта на схемата е насочена към насърчаване географската мобилност на работещите, като им се предоставят стимули за търсене на подходяща работа, когато тя е далеч от дома им. Стимули се предвиждат и за работодателите за наемане на персонал от населени места и региони, различни от местата, в които извършват дейност.

Средствата, които се предоставят по схемата, са за направените от новонаетите/заети лица ежедневни разходи за транспорт до и от работното място, и за организираното и проведено от работодателя въвеждащо или надграждащо обучение на пътуващите новонаети/заети лица.

Проектът „По-близо до работа” започна през август 2011 г. и до момента са сключени договори с 5812 работещи и с 863 работодатели.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ