нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Филип Морис България отличена като Топ работодател за 5-та поредна година

Филип Морис България отново се нареди сред най-добрите работодатели у нас като получи за пета поредна година получи авторитетния сертификат за водещ работодател „Тор Еmрlоуеr” от мeждyнapoднaтa cepтифициpaщa opгaнизaция „Тор Еmрlоуеr Іnѕtіtutе“.  Koмпaниятa e и cpeд 7-тe paбoтoдaтeли в България, пoлyчили aвтopитeтнaтa нaгpaдa зa дoбpи пpaĸтиĸи в yпpaвлeниeтo нa чoвeшĸитe pecypcи. 

България е сред 44-те страни, в които Филип Морис Интернешънъл получава авторитетното световно признание за най-добър работодател след независимата оценка на „Top Employers Institute“. Глобалната компания  е отличена за пета поредна година и като най-добър работодател в световен мащаб (Global Top Employer), както и за регионален водещ работодател в Европа, Близкия Изток, Африка и региона на Азия-Пасифик.

„Сертифицирането на Филип Морис България като най-добър работодател в България за пета поредна година е убедително признание за постоянните ни усилия в изграждането на мотивираща работната среда с основен приоритет - грижа за нашите служители“, каза Анна Габровска, мениджър „Култура и човешки капитал“. „Ние продължаваме да се стремим и да подобряваме практиките си, така че Филип Морис България да бъде вдъхновяващо място за работа, и непрекъснато полагаме усилия да осигурим една по-добра работна среда за нашите служители. Горди сме, че Филип Морис България е сред  7-те компании в България, получила сертификат в страната ни.“

В рамките на процеса по сертификация Филип Морис България доказа пред независими одитори в областта на човешките ресурси (ЧР) отлични резултати в шест направления на развитието на Човешките ресурси:

  • Ръководство: Бизнес стратегия, стратегия за развитие на служителите и лидерство;
  • Насочване: Организация и промяна, дигитални ЧР и работна среда;
  • Привличане: Работодателска марка, привличане на таланти и приобщаване;
  • Развитие: Работни резултати, кариерно развитие и учене;
  • Ангажиране: Благосъстояние, ангажимент, признание и възнаграждаване, и прекратяване на трудовите отношения;
  • Обединение: Ценности, етика и почтеност, многообразие и приобщаване, и устойчивост.

Процесът на оценяване включва отговори и представяне на доказателства към тях по 400 въпроса.

„Филип Морис България“ ЕООД е част от „Филип Морис Интернешънъл“ (PMI), водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света с над 150-годишна история. Компанията разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти. В компаниите на ФМИ по света работят над 73 500 служители, от които близо 100 души във Филип Морис България към момента.  Компанията е поела ангажимент за изграждане на бъдеще без дим и насочва ресурсите си за разработка, научна оценка и отговорна търговска реализация на бездимни изделия, които са по-малко вредни от продължителното пушене, с цел те да заменят напълно конвенционалните цигари възможно най-скоро.  У нас,  за „Филип Морис България“ ЕООД работят близо 100 висококвалифицирани  служители.

още от Job Мениджър