нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Избор в полза на бъдещето още от първата среща

Лъчезар Тончев, Младши търговец "Плодове и зеленчуци" във веригата Кауфланд

Лъчезар Тончев е Младши търговец Плодове и зеленчуци във веригата Кауфланд. Избира да работи в компанията като следваща стъпка в професионалното си развитие, заради възможността да трупа нови знания и опит, преминавайки през различни позиции и отдели. Той описва работата си като динамична и разнообразна. Част от любимите му задачи са проследяването на високото качество и свежест на продуктите, както и планирането и договарянето на асортимента в отдел Плодове и зеленчуци. Удовлетвореността на Лъчо в Kaufland се определя от това, че всеки ден черпи знания, работи в сплотен екип от колеги със суперсили и може винаги да разчита на подкрепата на своя ръководител.

Началото

Първата му среща с бъдещото му работно място е през 2017 г. като стажант в отдел „Маркетинг“ на Kaufland България. Две години по-късно кандидатства за кариерната програма „Управители на бъдещето“, която включва 9 месеца работа в Търговска дирекция, отдел „Плодове и Зеленчуци“ и 3 месеца работа във филиал, където в рамките на обучителния си план преминава през различни позиции в два от хипермаркетите на компанията.

Защо Kaufland

От първия си престой в Kaufland България Лъчезар остава изключително доволен, но се връща в Нидерландия, където завършва висшето си образование. По-късно попада на възможността да продължи кариерното си развитие в компанията включвайки се в кариерната програма Управители на бъдещето в Търговска дирекция и веднага се възползва от този шанс. А защо го прави?

На първо място, програмата предлага развитие чрез преминаване през различни дирекции и позиции, което е чудесна възможност за придобиване на по-пълен поглед върху бизнеса на компанията и процесите в него. „Тази разширена перспектива за мен е ключов елемент в развиване на цялостна компетентност“, споделя Лъчезар. От друга страна, програмата е насочена към младежи и хора, които търсят своето кариерно развитие в голяма интернационална компания, в сектора на модерната търговия и бързо-оборотните стоки, което също е привлекателен мотив за него. Той търси динамика и я намира в Kaufland.

Суперсилите на Лъчо

Не са една и две, готов е да изброи дълъг списък с нови знания и умения, които компанията му е дала възможност да развие: работа в екип, комуникативни умения, управление на времето и успешно приоритизиране на задачите, самоинициативност. Рядко се застоява в зоната си на комфорт и изпитва готовност да се захване с дейности от всякакъв характер, дори да са напълно непознати за него. Посреща предизвикателствата с ентусиазъм и с ясната мисъл, че чрез всяка нова задача се предоставят нови хоризонти и възможности за научаване на нещо ново.

Суперсилите на работодателя

За Лъчезар Kaufland е една огромна и добре подредена организация, която дава сигурност и много възможности на своите служители. Помага им да се развиват както кариерно, така и личностно, започвайки от комуникацията с различен тип хора и завършвайки с това, че окуражава израстване в множество аспекти. 

„Целите ми са да достигна максималния си потенциал и да бъда един добър пример за останалите, а компанията ми дава шанса да го направя.“, споделя Лъчо. Силен мотив за него е и лидерската позиция на компанията на пазара и стремежът й да я запази, като непрестанно търси подобрение и растеж.

Качество за клиента

Много голяма част от енергията и времето си Лъчезар инвестира в това да предостави на клиентите на Kaufland България това, на което те най-много държат – високо качество и свежест на продуктите.

„В началото не го осъзнавах, но след периода, прекаран в наш хипермаркет, разбрах колко високо се приоритизират качеството, свежестта и достъпните цени на плодовете и зеленчуците за нашите клиенти. Откакто разбрах колко важни са тези фактори за потребителите ни, посвещавам много от силите си и енергията си в това те да могат всеки ден да ги откриват при нас.“

Научете повече за Кауфланд като работодател и за служителите в компанията на: kariera.kaufland.bg/supersili

 

още по темата
още от Job Мениджър