нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Лидл България e Топ работодател 2021 за България и Европа

Снимка: Лидл България

За втора поредна година Лидл България получава оценката ТОП работодател 2021 от международната организация TOP Employers Institute. Сертификатът признава Лидл България за ТОП работодател не само в България, но и в Европа. Всяка година TOP Employers Institute отличава компаниите с доказани HR практики и политики. Този път специален фокус при оценката от страна на института е бил управлението на промяната и ролята на добрите и устойчиви работодателски политики в условия на криза, затова и сертификатът е с още по-голяма тежест.

Осигуряването на безопасна и сигурна работна среда за служителите беше сред основните приоритети за Лидл България през 2020, припомнят от компанията. Всичките близо 3200 служители на веригата запазиха работата си като едновременно с това компанията продължи да привлича и нови служители и се увеличава като екип. Веригата продължава да предлага и едни най-конкурентните възнаграждения, както и да гарантира финансова сигурност и стабилност. "Инвестирахме над 1,2 млн. лв. за предпазни средства и въвеждането на редица противоепидемични мерки. Доказахме, че следваме устойчиви работодателски практики, ефективни дори в условията на пандемия. И ако миналогодишното отличие показа, че се грижим за нашите служители в добри и спокойни времена, то тазгодишното затвърди, че тази наша грижа е постоянна и че дори в кризисни и несигурни моменти даваме спокойствие и сигурност на нашите служители“, коментира Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Организацията TOP Employers Institute сертифицира и отличава над 1600 работодателя в 120 държави на общо 5 континента. Сертификатът се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща 6 области на управление на човешките ресурси, като провежда дълбочинни интервюта по 20 ключови теми, сред които стратегия за развитие на хората, условия на труд и работна среда, привличане на таланти, обучение и др.

Наскоро Лидл България получи и още едно признание – удостоверението „Препоръчан работодател“, което показва доколко работещите в една компания са склонни да я препоръчат на свои близки и познати.

още от Job Мениджър