Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Национални дни на кариерата" стартират на 13 март, тази година форумът гостува в 8 града

111

Светлозар Петров, управител на JobTiger и Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки и Комуникации в "Нестле България" представиха предстоящото 17-то издание на Национални дни на кариерата в България

17-то поред издание на най-голямото кариерно изложение в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ ще стартира тази година на 13 март от х-л "Маринела" в София. Форумът, организирано от JobTiger с генералното спонсорство на Нестле България, предлага на младите хора непосредствен достъп до големите компании, а на работодателите – възможност да привлекат повече качествени млади служители.

Обхватът на изложението се разраства и тази година, до 4 април включително, то ще гостува в 8 академични града - София, Варна, Русе, Велико Търново,  Свищов, Бургас и Пловдив и за първи път в историята на форума – в Габрово, съобщи Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Рекорден брой компании - 170 - ще се включат със свои щандове в предстоящото издание на Национални дни на кариерата, стана ясно още на пресконференцията за събитието, в което участва и Нели Ангелова, Мениджър Корпоративни връзки и Комуникации в "Нестле България". Нестле България е генерален спонсор на „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот“ за 15-та поредна година и непрекъснато подпомага  активно младите в откриването на подходящата за тях работа и ги подготвя за плавното преминаване от академичната към професионалната сфера. Само миналата година компанията е сключила 42 нови трудови договора с млади кадри и е организирала над 30 събития с практична насоченост за подготвяне и успешно кандидатстване за работа, допълни тя. По време на кариерния форум Нестле ще присъства със свой щанд и традиционните вече от няколко години CV работилници в четири града - София, Пловдив, Варна и Габрово. Освен практическите наставления как се пише мотивационно писмо и CV така че, работодателите да бъдат впечатлени от кандидата, представители на висшия и средния мениджмънт в Нестле ще отделят време за беседи на живо с посетителите на изложението в четирите града. 

Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки доста от българските региони, добави Петров.

„В последните години в България има остър недостиг на инженери, електротехници и технически специалисти. Това е и основната предпоставка индустрията да се развива, което много ясно си личи от повишения интерес на бизнеса към градовете с технически университети.“ – каза Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Тази година един от акцентите за дошлите до залите ще бъде и подобреното потребителско изживяване. Посетителите ще имат  възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалните демонстрационни щандове. В София те ще са няколко на брой, на всеки щанд ще има налично различно съдържание, така че само обиколилите цялото изложение ще успеят да се насладят на всяка от виртуалните среди.

Ето и подробен график с програмата на форума по дни и градове

13-14 март - София, Хотел Маринела, зали Sofia Grand и EFE;

19 март-  Варна, Юнашки салон;

21 март -  Русе, Русенски университет „А. Кънчев“;

26 март-  Велико Търново, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”;

28 март -  Габрово, Технически университет;

29 март - Свищов, Стопанска академия „Д. А. Ценов“;

2 април -  Бургас, Бургаски свободен университет.

4 април -  Пловдив, Международен Пловдивски панаир, Конгресен център;

още от Job Мениджър