Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Над две трети от населението на света остава извън цифровата икономика

Глобалният алианс за младежта, основан по инициатива на Нестле, обяви днес амбицията си да подкрепи 6 милиона млади хора, като им помогне да изграждат и развиват своите професионални умения.

Според Световния икономически форум над 60% от децата, които постъпват в началните училища днес, ще имат работа, която все още не съществува. В същото време, според Световната банка, 60% от населението на света остава изключено от все по-нарастващата цифрова икономика. Четири милиарда души по света все още дори нямат достъп до интернет. “Глобалният алианс за младежта представя нашето съвместно усилие да осигурим на младите хора знания и умения, необходими за работа през 21-ви век. Нашите компании са отдадени да подкрепят, развиват и защитават програми, които дават възможност на младите хора успешно да преминат от академична към работна среда, и да развият предприемачески дух”, каза Лоран Фрекс, главен изпълнителен директор на Нестле за Зона Северна и Южна Америка.

Традиционното образование вече не подготвя младите хора за реална работна среда. Убедени, че компаниите имат огромна възможност да се развиват и да се възползват от огромното разнообразие на човешки капитал, който някога е бил наличен в човешката история, 20 международни частни компании обединяват сили в Глобалния алианс за младежта, за да изградят по-добро бъдеще за по-младите поколения.

В България 30 компании са част от Алианс за младежта, развивайки дейности в подкрепа на младежката заетост и готовност за работа. Съвместно те организират Академия за стажантите, която вече се провежда 4 поредни години и през нея са преминали над 170 млади хора. През годините се провежда и Работилница „Готовност за работа“, която е предназначена за децата на служителите в Алианс за младежта. Целта на работилницата е да помогне на младите хора да преминат плавно от академична към работна среда и да им даде полезни съвети за това как да изготвят своята автобиография и мотивационно писмо, както и как да се държат по време на интервю за работа, за да създадат добро впечатление у своя работодател.

още от Job Мениджър
10
Вторник
Декември