Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Делойт отвори регистрациите за участие в класацията Technology Fast 50

Делойт даде старт на годишната класация “Technology Fast 50” за Централна Европа, онлайн регистрациите за участие са отворени, съобщиха от компанията. Престижната регионална класация на компаниите в технологичния сектор се провежда за 20-та поредна година и предоставя, както на утвърдените, така и на нововъзникващите технологични компании платформа, чрез която да популяризират своята лидерска позиция в технологичната индустрия.

Вече 20 години програмата се провежда в следните държави от Централна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора, Чехия.

„Независимо от това дали са големи или малки, публични или частни, българските компании, които се развиват динамично, насърчават иновациите и задават тона за революционизиране на технологичния пазар в България, заслужават да бъдат подкрепяни и отличавани. Делойт предприе тази инициатива преди 20 години с намерението да спечели признание за процъфтяващия технологичен сектор, който се създаваше в страните от Централна Европа. Броят на участниците във Fast 50 показва, че самите компании признават класацията като възможност за придобиване на регионално, европейско и световно признание“, коментира Александър Захариев, Лидер на Програмата „Делойт Technology Fast 50“ за България

 

Повече за Делойт Technology Fast 50

 

Делойт Technology Fast 50 за региона на Централна Европа класира 50-те най-динамични технологични компании на базата на процентен ръст на техните приходи за 4-годишен период и включва компании от всички свързани сектори - Комуникации, Екологични технологии, Финтех, Софтуер, Хардуер, Науки за живота, Медии и развлечения. За целите на класирането през 2019 г. ще бъдат анализирани приходите на компаниите от 2015 г. до 2018 г..

 

Класацията в детайли 

 

Класацията е разделена на три категории и две допълнителни награди – Награда за „Most Disruptive Innovation“ и Награда за „Социално въздействие“.

 

  1. Основна категория Fast 50

За да участва в тази категория, всяка една от компаниите е необходимо да отговаря на следните критерии:

- Компаниите да са реализирали приходи от оперативна дейност в размер на най-малко 50 000 евро през 2015 г., 2016 г. и 2017 г. и приходи от оперативна дейност в размер на най-малко 100 000 евро през 2018 г.

- Седалището на компанията да се намира в държава от Централна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Естония, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Хърватия, Черна Гора или Чехия).

- Компанията да разработва собствена технология или да отделя значителни средства за научноизследователска и развойна дейност.

- Да притежава фирмена структура, която изключва филиали с мажоритарна собственост на чуждестранни стратегически компании.

 

За да отговори на критериите за допустимост на следващия етап от класацията - Deloitte Technology Fast 500 за региона ЕМЕА, дадена компания трябва да реализира приходи от оперативна дейност в размер на най-малко 50 000 евро (за 2015 г.) и приходи от оперативна дейност в размер на най-малко 1 000 000 евро за 2018 г. (За сравнение изискването за Fast 50 Централна Европа е 100 000 евро за 2018 г.).

 

  1. Категория „Изгряващи звезди“

 

В категорията „Изгряващи звезди” Делойт номинира „млади“ компании, които притежават голям потенциал за развитие, но са отскоро на пазара и не могат да отговорят на минималния критерий за 4-годишна дейност, който е задължителен за основната категория Fast 50. За да участват в категорията „Изгряващи звезди“, компаниите трябва да развиват дейност в продължение на най-малко три години и да реализират приходи от над 30 000 евро за всяка една от последните три години (2016-2018). С изключение на това изискване, всички други критерии са еднакви с тези от основната категория Fast 50.

 

  1. Категория „Големите 5“

 

Тази категория класира динамично развиващи се големи технологични компании, които са постигнали изключителен растеж през предходните четири години. За да бъдат допуснати да участват в тази категория, компаниите трябва да отговарят на същите критерии като в основната категория Fast 50, с изключение на условието за годишните приходи за последната финансова година (2018 г.), които трябва да надвишават 25 млн. евро.

 

  • Награда за „Most Disruptive Innovation”

 

Наградата за "Most disruptive innovation” отличава компании, разработващи уникален и иновативен продукт или предоставящи услуги, които имат революционно въздействие върху пазара. Победителят или победителите ще бъдат избрани от независимо жури.

 

  • Награда за Социално въздействие

 

Наградата за социално въздействие отличава компания, която успешно свързва дигиталните продукти или услуги с положителното въздействие върху обществото и/или околната среда. Победителят или победителите ще бъдат избрани от независимо жури.

 

Защо да кандидатствате?

 

Програмата разширява своето влияние извън региона на Централна Европа. Всички участващи компании, които отговарят на критериите за участие в Делойт Technology Fast 50 CE (не само тези, които са се класирали в топ 50), имат възможност да участват и да бъдат отличени в следващия етап на класацията - Technology Fast 500, който класира 500-те най-динамични компании за региона ЕМЕА (Европа, Близък Изток и Африка). Заедно с останалите две класации - класацията за Северна Америка (Deloitte Technology Fast 500 North America) и класацията за Азиатско-тихоокеанския регион (Deloitte Technology Fast 500 Asia-Pasific, APAC), компаниите, които успеят да се класират ще бъдат популяризирани в местни, национални и международни медии, както и в социалните медии.

 

Как да кандидатствате

 

Кандидатите, отговарящи на критериите на Tech Fast 50 за Централна Европа ще бъдат въведени автоматично в разширения формат на конкурса Deloitte Technology Fast 500 ЕМЕА. Регистрациите за издание 2019 на класацията ще приключат на 31-ви юли 2019 г. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 17-ти октомври 2019 г.

 

За да се регистрирате онлайн и да получите повече информация относно всички критерии за допустимост, моля посетете сайта на Deloitte Technology Fast 50:

www.deloitte.com/cefast50.

още от Класации
23
Четвъртък
Януари