Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Колумбийският университет оглави класация на най-скъпото образование в САЩ

Снимка: Shutterstock

57 208 долара годишно струва издръжката на студент, учещ в Колумбийския университет в Ню Йорк. С това учебната институция се класира на първо място по разходи в списъка на всички университети от Бръшляновата лига в САЩ.

Според данни, цитирани от Business Insider, за да учи там, за студента трябва да се заплати годишно такса от 22 824 долара. Средно, нощувките и настаняването на учащия струват по 8166 долара на година, а храненето - 5452 долара. За книги и други учебни помагала се дават по 1400 долара. Равнището на студентите, които взимат заеми, е 12%. Но 59% от студентите в университета получават финансова помощ. 

"Най-евтиното" висше училище от Бръшляновата лига е Университетът "Принстън", с 47 140 долара годишна издръжка на студент и нетна цена или средната цена, която студентите обикновено плащат за такса образование, от 16 302 долара годишно. 

Следват го Харвардският университет в Кеймбридж, Йейл в Кънектикът, Корнел в Итака, Университетът Браун в Роуд Айлънд, Ню Йорк, Дартмут колидж в Хановър, Ню Хампшър и Университетът на Пенсилвания, който е вторият най-скъп след Колумбийския в Ню Йорк, с годишна издръжка на студент от над 57 200 долара. 

още от Класации
23
Четвъртък
Януари