нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Наследниците на BMW - най-богатите хора в Германия

Shutterstock

С богатство, оценявано на 34 млрд. евро (39 млрд. долара), брат и сестра, собственици на 47% от акциите на BMW, са най-богатите хора в Германия, съобщи ДПА, позовавайки се на германски медии.

Сузане Клатен и Щефан Квант, които са най-големите акционери в автомобилния гигант, са увеличили общото си състояние с 2,5 млрд. евро през последната година, според бизнес изданието "Мениджър магацин".

На второ място по богатство в Германия е семейство Райман, собственици на една от най-големите компании за кафе в света чрез конгломерата JAB Holding, който придоби и американската компания Dr. Pepper Snapple. Те се нареждат след наследниците на BMW с богатство от 33 млрд. евро.

Трети е Дитер Шварц, основателят на супермаркетите Lidl и Kaufland, със състояние, оценявано на 25 млрд. евро.

"Мениджър магацин" е изготвило класацията на основа цените на акциите на съответните компании в края на търговската сесия на 14 септември, без да отчита дали богатството е поделено между семейства и групи акционери или принадлежи само на един човек, отбелязва ДПА.

Друго германско издание, "Биланц", през август получи напълно различни резултати, посочвайки Шварц като най-богатия германец със състояние от 39,5 млрд. евро.

По материали на БТА

още от Класации