Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-добрите европейски авиокомпании

132

Снимка: Shutterstock

Всяка година сайтът за авиация Skytrax предоставя своята класация на най-добрите авиокомпании в света, пише Business Insider. Въпреки че азиатските авиолинии традиционно доминират в класацията на Skytrax, европейските превозвачи успяха да се справят със силната си конкуренция и миналата година 5 европейски авиокомпании успяха да се класират на върха.

Класациите на Skytrax се основават на впечатленията на 19,87 млн. пътници от 105 различни държави. Изследването, обхващащо повече от 325 авиокомпании, измерва 49 параметъра от процедурите на качване до комфорт и качеството на услугата.

Ето 10-те най-добри авиокомпании в Европа.

10. Virgin Atlantic Airways - общ рейтинг: 33

Короната на авиацията на сър Ричард Брансън - услугата, продуктът и атмосферата на VA са тип Брансън, макар той да държи едва 20 % от кмпанията. 

9. Aeroflot Russian Airlines - общ рейтинг: 30

Aeroflot лети с нови джетове на Еърбъс и Боинг. През 2017 г. Skytrax нарече "Aeroflot" най-добрата авиокомпания в Източна Европа.

8. Norwegian - общ рейтинг: 28

Обявена за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Европа от Skytrax. Norwegian също спечели наградата за най-добрата нискотарифна авиокомпания на дълги разстояния в света.

7. Finnair - общ рейтинг: 25

"Най-добра авиокомпания в Северна Европа" според Skytrax. 

още от Класации