Затвори

Най-добрите компютърни университети в света

Снимка: Shutterstock

Компютърните науки в едни от най-престижните висши учебни заведения в света могат да помогнат на завършилите да осъществят мечтите си и да работят в компании като Apple, Google, Microsoft, Facebook или Amazon.

Но ако целта ви е да впечатлите потенциалните работодатели, то кои са университите, от които трябва да се интересувате? Използвайки класацията QS World University Rankings 2018, редакторите на Business Insider представят най-престижните университети с изключително добри курсове по компютърни науки и информационни системи.

QS University Rankings е един от най-реномираните източници, към които студентите се насочват, когато решават, в кои университети да кандидатстват. Работодателите също могат да се позовават на него, когато решават кои кандидати да наемат. Класацията се основава на академичната репутация, репутацията на работодателя и въздействието, което институцията има върху научните изследвания. 

Ето първите 50 от тази класация:

50. Градският университет в Хонг Конг - сравнително млад университет, който обаче бързо си извоюва репутация.

49. Московският държавен университет "Ломоносов" - една от най-старите институции в Русия.

48. Университетът Шанхай Джяо Тонг - един от най-престижните университети в Китай, основан през 1896 г..

47. Университетът на Южна Калифорния -  университет за изследвания от световна класа и най-старият частно-изследователски университет на Запада в САЩ.

46. ​​Мичиганският университет - най-старият университет в САЩ и една от най-значимите изследователски институции в страната.

45. Университетът Сан Диего в Калифорния - един от 20-те най-големи университета в САЩ. 

още от Класации