Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Обявиха най-добрите градове в света за 2020 г.

Лондон бе определен за „най-добрия град в света“ от консултантската компания Resonance Consultancy.

В класацията „Най-добрите градове в света 2020“  влизат 100 градове с население от над 1 млн. души(в градската агломерация), оценени въз основа на 22 фактора, групирани в 6 основи категории - място, продукт, хора, програмиране, просперитет и промоция.

Втора и трета позиция в класацията заемат Ню Йорк и Париж, а четвърти и пети са Токио и Москва. Топ 10 допълват Дубай, Сингапур, Барселона, Лос Анджелис и Рим.

В категория „Място“ влизат климата, безопасността и околната среда. На първо място тук е индонезийския град Денпасар, който е столица на остров Бали.

В категорията „Продукт“ от консултантската фирма поставят градската инфраструктура, институциите и атракциите. Тук влизат летища, музеи, университети, стадиони и др. Тази категория се оглавява от Москва.

Под „Програмиране“ от Resonance Consultancy разбират изкуството, развлеченията, шопинга, ресторантите и нощния живот, които предлагат различните градове. Първи е Лондон.

В категория „Хора“ влиза човешкият капитал на градовете, както и нивото на миграция към тях и етническото им разнообразие. Първо място тук заема Абу Даби.

Под „Посперитет“ попадат доходите и жизнения стандарт на населението, като тук влиза още броя на седалищата на корпорации от Fortune 500. Първи в тази категория е Пекин, именно благодарение на факта, че китайската столица има най-много централи на компании от Fortune Global 500.

В категория „Промоция“ влиза имиджа на града и по-специално начина, по който той е отразен онлайн. Тук става въпрос за коментари и препоръки на потребители в социалните мрежи, новини в медиите и ревюта в туристически сайтове. Лондон оглавява и тази категория.

Пълната класация може да видите тук.

още по темата
още от Класации