Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

#NotreDame - най-коментираната тема в Twitter през годината

Снимка: Getty Images

Пожарът в "Нотр Дам" през април е най-коментираната новина в Twitter през 2019, сочи класация, публикувана от социалната мрежа. В нея място намират хора и събития, подредени по броя на хората, които са ги коментирали, а не по общ обем на туитовете. Най-обсъжданите категории са Топ 10 на филми, сериали, събития, политици, актьори и спортисти. 

Хаштагът #NotreDame е най-използваният тази година, посочват от Twitter без да споменават числа. Пожарът в „Нотр Дам“, наричана още „Парижката Света Богородица“, на 15 април т.г. опустоши дървения скелет на средновековна католическа катедрала, която е една от най-посещаваните забележителности в Европа. Катедралата носи името на Дева Мария и е считана от мнозина за един от най-добрите примери на френската готическа архитектура При пожара кулата й стрела рухна, както и голяма част от покрива. Това развълнува целия свят.

Сред събитията, които потребителите най-много са коментирали и споделяли са още новата императорска ера в Япония – „Рейва“, манифестациите във Венецуела и излизането на Великобритания от Европейския съюз, познато на обществото като Brexit. (продължава на следващата страница)

още по темата
още от Класации