Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Корпоративните отчети подкрепиха Уолстрийт

22

Акциите в САЩ отчетоха слабо поскъпване през изминалата седмица, водени от първите отчети на публичните компании за първото тримесечие на годината. Финансовите акции поскъпнаха, макар и с изключение на една от големите банки.

Книжата на Wells Fargo реагираха позитивно на по-високата печалба, която банката обяви, но загубиха 5% след разговора на мениджмънта с анализаторите след публикуването на резултатите.

Останалите водещи банки обаче успяха да зарадват акционерите с ръст на печалбите и перспективи за растеж. Те се възползват добре от евтините пари, които централната банка налива във финансовата система. Технологичните книжа също приключиха седмицата с повишение, но печалбите им почти бяха заличени от значителното поевтиняване на фармацията и големите петролни компании.

Щатските индекси добавиха по-малко от половин процент за седмицата при намаляващ интерес за покупки от инвеститорите. Те са на границата на нови рекорди, които трябва да видим до две седмици. Втората възможност за този период е да се осъществи пробив надолу на пазара, защото предстои излизане от този модел на постепенно покачване при ниска дневна волатилност.

Китайският пазар се търгуваше на червено през седмицата, въпреки известното подобряване на икономическата ситуация в Азия. Настроенията на инвеститорите сочат по-скоро към възстановяване на глобалната икономика, но това се случва сравнително бавно и новите стимули в Китай не дават такъв ефект, какъвто са надеждите.

Предстоящото споразумение между САЩ и Китай ще даде тласък за възстановяване на глобалната търговия и вероятно ще подкрепи излизането от слабия период за световната икономика през следващите няколко месеца.

Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
още от Коментари
27
Четвъртък
Юни