Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Печалби за долара

100

Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
 

Спадът на акциите доведе и до натиск върху валутите. Уолстрийт загуби няколко процента в началото на седмицата, което се отрази в един цент спад на еврото. Единната валута не успя да се възстанови и в края на европейската сесия се търгуваше на равнището от 1.23 долара.

Това е долната част на диапазона, който се формира през последния един месец и задържането на курса над него ще позволи на валутата да продължи с ръста си след известно време. Силното ниво на подкрепа на еврото най-вероятно е на 1.20 EUR/USD, така че дори и спад на европейската валута през следващите седмици няма да доведе до промяна в тенденцията на възход, която се наблюдава вече една година.

Доларът получи известна подкрепа в очакване на стенограмата от последното заседание на Федералния резерв, която показа, че централните банкери следят внимателно инфлацията и все повече от тях са склонни да ускорят повишаването на лихвите. За промяна на политиката на Фед не може да се говори, но инвеститорите предпочетоха да игнорират тези сигнали. Връзката на еврото с щатския фондов пазар, обаче, започна да се променя и възстановяване на Уолстрийт не доведе до поскъпване на единната валута през последните два дни на търговия.

Британският паунд следваше посоката на движение на европейската валута, но с едно изключение. Петъчната търговия премина под знака на въпроса защо паундът падна за секунди с близо цент в началото на деня. Това не се отрази на курса в последствие и британската валута се покачи до 1.40 долара. На тези нива беше преди референдума във Великобритания за излизане от ЕС.

още от Коментари