Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Прогнозите за намаление на растежа спряха Уолстрийт

36

Световните борси отчетоха слаб спад през изминалата седмица. Оптимизмът на инвеститорите остана на преден план, но по-предпазливите борсови играчи предпочитат да намалят позициите си в акции. Това идва на фона на поредицата от намалените прогнози за растеж в глобален мащаб. Европейската комисия се присъедини към МВФ през миналата седмица по отношение на ръста в еврозоната.

 Намалението на прогнозата за тази година е съществено от 1.9% до 1.3%. Причината е в търговската война и Brexit, като това е фактор, който ще продължи да тежи на икономическия растеж и в бъдеще.

Икономическите проблеми в Китай се споменават все по-често в новините, въпреки че борсите в азиатската страна вървят нагоре заедно с развитите пазари. Техният спад преди това беше много по-силен в сравнение със САЩ и Европа, но новите финансови стимули в Китай са причината за завръщането на оптимизма. Реалният тест на този оптимизъм, обаче, ще бъде през тази седмица след края на празниците на китайската нова година.

Финансовият сектор, добивът на петрол и здравеопазването се представиха най-слабо през изминалата седмица на Уолстрийт.

Загубите на основния индекс можеха да бъдат още по-силни, ако отчетите през седмицата не бяха се оказали по-добри от прогнозите. Отново трябва да се подчертае факта, че очакванията бяха намалени значително. Това е причината да се очаква сериозно забавяне на растежа на индексите, след като премине сезона на отчетите. Миналата седмица приключи с половин процент намаление на индексите в САЩ. По-слабо се представиха пазарите в еврозоната.

Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
още от Коментари
21
Неделя
Юли