Затвори

Златният век на глобалната свързаност

ВЕНКЕ АГЕРУП е главен правен съветник и директор на отдел "Корпоративна политика" на "Теленор Груп" от ноември 2015 г., като притежава 6949 акции от мултинационалната компания. От 1997 г. е директор на отдел "Сливания и придобивания" и вицепрезидент на водещия производител на алуминий Hydro. Управлявала е и дейността на Hydro по добив на боксит в Австралия. Завършила е право в Университета в Осло, има и МВА от колежа "Бабсън" към Университета в Бостън, САЩ.

 

Цифровизацията на българското общество е проект, в който бихме искали да участваме и активно да насърчаваме, споделя Венке Агеруп, главен правен съветник, директор "Корпоративна политика" и акционер в Telenor Group

- Госпожо Агеруп, каква е глобалната политика на Telenor Group - на колко пазара и по какъв начин бихте искали да присъствате?

- В момента "Теленор" присъства в 13 държави. Имаме големи амбиции за развитието на компанията в бъдеще и сме готови да разгледаме всяка нова възможност. Засега стратегията ни е да се фокусираме върху утвърждаване на компанията на настоящите є пазари.

- Кой е приоритет №1 в корпоративните ви политики?

- Основният ни приоритет е да дадем своя принос за решаване на проблема със социалното неравенство в обществото. В тази връзка "Теленор" предприема конкретни мерки според нуждите на съответната държава, в която работи. Например в Европа провеждаме образователна кампания сред младите хора, за да знаят как да използват интернет безопасно, за да не станат жертви на злоупотреба. Като цяло корпоративната политика на "Теленор" е основана на желанието ни да бъдем социално отговорни и да работим по начин, който отговаря на най-добрите практики. Целта ни е да предложим на клиентите си партньор, на който могат да се доверят и да разчитат, че е добросъвестен. Затова инвестираме в обучаването на служителите си, така че да са наясно с рисковете и с изискванията, които социалната отговорност на компанията налага в областта на антикорупционните правила, защитата на конкуренцията и на личните данни. В "Теленор" държим на спазването на всички изисквания, свързани със социалната отговорност, не просто защото се налага, а защото сме убедени, че това е нашето призвание като глобална компания. Накратко, освен външните проекти, с които даваме своя принос за развитието на едно по-балансирано общество, ние сме ангажирани активно и със служителите си, за да знаят как да работят така, че компанията да е социално отговорна, както и рентабилна.

- Как проследявате напредъка и ефекта от социално отговорните политики?

- Това е много важен въпрос и ние го приемаме много сериозно. Няма една абсолютна стойност, но има множество индикатори, които показват, че сме на прав път. Един от примерите за това е

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.50696
3.98889
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24292
0.445847
RUB
100
2.78133
35.954
USD
1
1.58804
0.629707