Instagram Stories - ето как ги правят най-добрите

Снимка: Shutterstock

Всички започваме с едни и същи инструменти, за да създаваме историите на Instagram. Но има и такива творци, които просто знаят как да направят магия. Техните изображения и видео са такива, че не можем да спрем да кликваме, докато не гледаме всички. 

Като основател на компания за маркетинг съдържание (и човек, който обича т.нар. visually arresting съдържание), аз все не мога да се наситя на историите и винаги се опитвам да изследва какво прави Instagram Stories съдържанието на някои автори толкова интересно. 

За онези хора и марки, които могат да отключат - или да пренапишат - уравнението на успеха в този социален канал, има огромен потенциал. Не само, че IG историите имат 500 милиона активни ежедневни потребители, които са готови да открият всичко публикувано в тях, но и ако имате хипервръзка с бутон "Плъзни нагоре" (или като имате повече от 10 000 последователи или сте проверени), Stories може да доведе до директни разговори с потребителите и покупки.  

Разбира се, постигането и на двете цели е тясно свързано с качеството на съдържанието, което публикувате.

Това означава, че определено си струва времето да създадете добре замислени, привлекателни снимки и видео, преди да ги споделите.

Звучи ви... скъпо? Не е. Не е нужно да използвате специализиран дизайн или екип за работа в социалните мрежи. Съществува огромен брой мобилни приложения, които могат да ви улеснят. Ето шест от любимите ми.

Unfold 

Unflod прави лесно създаването на естетически красиви Instagram истории без огромна инвестиция. Приложението включва богат избор от професионално проектирани шаблони, пакетирани по тема, някои от които са безплатни, а останалите идват на сравнително ниска цена - 1,99 щатски долара за пакет от 15 шаблона. Вследствие на огромния успех на приложението, компанията стартира Unfold for Brands, дизайнерска агенция, която помага за по-нататъшното усъвършенстване на марките и персонализирането им.

Canva 

Това приложение е невероятен инструмент за дизайн на съдържание за публикации, който можете да използвате, за да издигнете визуализациите на вашата компания (от усъвършенстване на презентациите ви, до редактиране на снимки за вашия сайт) - и Instagram Stories не е изключение. Сред хилядите безплатни шаблони има огромна селекция от Instagram Story опции, които да подхождат почти на всяка естетика на марка или кампания. Бонус: Другите шаблони на Canva, като тези за лога, могат да бъдат полезни при създаването на миниатюрни обложки за вашите акценти в Instagram Stories. 

Clipomatic 

Твърде малко марки обмислят дигиталната достъпност, когато планират своите онлайн и социални стратегии, но предоставянето на вашето съдържание на разположение на всички клиенти е наистина достойна цел. Clipomatic може да поддържа достъпност, като ви дава възможност да създавате писмени надписи, които да се придружават от видеоклиповете, които споделяте в Instagram Stories. Приложението моментално превежда реч в текст, така че всички последователи, които са с увреден слух (или които просто не гледат истории със звук), могат лесно да следват какво им казвате. Clipomatic не е безплатна, но цената за $5 е доста разумна за продукта.

Hype Type 

Има много неща, които можете да направите с шрифтовете, които са вградени в Instagram Stories и с тези, които се предлагат в приложения като Unfold и Canva, за да се откроите текста, но Hype Type го отвежда на следващо ниво. Чрез това приложение можете да създавате движещи се, анимирани надписи, които да се наслагват върху вашите снимки и видеоклипове. Инструментът ви дава разнообразие от опции за шрифтове и цветове, както и възможност за добавяне на музика, така че възможностите са много обширни. Самото приложение е безплатно, но можете да платите, за да получите достъп до всички негови функции и да премахнете водния знак.

Life Lapse 

Питалили сте се как марките правят своите страхотни how-to, stop motion тюториъли, продуктови фийчъри или анимации? Възможно е поне някои от тях да използват Life Lapse. Удобното за потребителя приложение прави лесно създаването на stop motion видеоклипове на професионално ниво от набор от професионални снимки. Включва и уроци, ако искате да увеличите уменията си. Това е още един инструмент, който е безплатен, но предлага допълнителни функции, ако се абонирате за Pro ниво (което е $35.99 на година). 

InShot Video Editor 

Не е нужно да сте видео магьосник, за да правите качествени видеоклипове за вашите Instagram истории, особено когато имате зад гърба си солидно приложение като InShot Video Editor. Приложението ще ви дава възможност да редактирате видеоклипове (като въртене, подрязване, сливане на клипове и регулиране на скоростта) и да добавяте по-интересни елементи (като глас, звукови ефекти, филтри и текст), така че с него можете да персонализирате, както прецените за удобно. Можете да получите много възможности безплатно, или да закупите абонамент (3,99 щатски долара на месец или 14,99 долара годишно за автоматично подновяване), за да имате неограничен достъп до всички функции и добавки.

Аманда Преснър Кройзър, съосновател и управляващ партньор в Masthead Media, за Inc.com

още по темата
още от Криейтив