Затвори

Банкя ще отпразнува 50-годишен юбилей с пищен фестивал на уличните артисти

Над 30 улични артисти ще се съберат на първия „Фестивал на уличните артисти“ в град Банкя, като част от тържествата по случай 50-годишния юбилей на града.

Тази събота и неделя Банкя се превръща в столица на алтернативната култура с първия по рода си „Фестивал на уличните артисти“ у нас. Над 30 атрактивни участници ще забавляват жителите и посетителите на курортния град с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Те ще привличат вниманието в централната част на Банкя – парк „Ротонда“, Централен парк „Кестените“ и Пешеходна зона. Фестивалната програма в двата дни започва в 11:00 ч. с изпълнения на открито.

Едни от най-добрите артисти в България ще забавляват публиката с фокуси, пантомима, циркови номера, както и със свирене на цигулки, гайди и тъпани.

Една от големите атракции за фестивала е организирана от партньорите от БДЖ – потеглянето на артистите с ретро парния локомотив „Баба Меца“. 6-те пътнически вагона ще приемат и посетителите, а децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно.

Фестивалът има и благотворителна кауза – събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах в Централния парк в град Банкя.

още по темата
още от Култура