Деян Енев издаде нов сборник от разкази - "Дърводелецът"

Деян Енев издаде нов сборник от разкази - Дърводелецът

Деян Енев издаде нов сборник от разкази - "Дърводелецът"

Талантливият български писател и добър приятел на списание "Мениджър" Деян Енев издаде нов сборник от разкази - "Дърводелецът".

Книгата беше представена на специално събитие в НДК в София, по време на Софийския международен панаир на книгата, в присъствието на десетки почитатели, приятели и колеги. Тя съдъжа 45 кратки разказа, написани с типичната за Деян Енев висока плътност на текста, оголени от всякакви излишни словесни елементи, на ясен и разбираем език.

Разказите са трогателни и живи истории за обикновените хора в България. Те са изпълнени със сюжетна смиреност и посветени на чудото и трагизма на живеенето. 

"От три години съм влюбена в Деян Енев и ето че преди дни се запознахме на живо! Това е любим мой автор и той е най-прекрасният, защото за мен най-трудното писане е писането на кратки разкази!", каза обичаната българска актриса Татяна Лолова, която беше специален гост на събитието. Тя прочете пред публиката два от разказите на Деян Енев и го поздрави за умението му да въвлича в историите, които създава. 

"Разказите на Деян Енев напомнят една от древните азбуки - арамейската. Тя е без гласни. В нея има само съгласни. Читателят си добавя сам от себе си гласните в думите. Така е и с тях - тези разкази те карат да им станеш съавтор. Те са в известен смисъл недовършени. Съдържат загадъчност, както е само в истинското изкуство", каза още проф. Георги Ончев - приятел на писателя. 

Деян Енев има издадени 19 книги. Наричат го жив класик на българската литература. Работил е като журналист в няколко вестника, където има над 3000 публикации - интервюта, репортажи, очерци, фейлетони. Две години е работил като копирайтър в рекламна агенция. Завършил е "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е и бояджия в Киноцентъра, нощен санитар в психиатрията на Медицинска академия. Носител е на множество награди за разказите си, които са му връчвани от 1987 г. насам. От години всеки брой на сп. "Мениджър" завършва с негов разказ. 

"Дърводелецът" е издадена от изд. "Рива" и може да бъде купена в книжарниците, а също и поръчана онлайн. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ