Затвори

Деян Енев издаде нов сборник от разкази - "Дърводелецът"

Талантливият български писател и добър приятел на списание "Мениджър" Деян Енев издаде нов сборник от разкази - "Дърводелецът".

Книгата беше представена на специално събитие в НДК в София, по време на Софийския международен панаир на книгата, в присъствието на десетки почитатели, приятели и колеги. Тя съдъжа 45 кратки разказа, написани с типичната за Деян Енев висока плътност на текста, оголени от всякакви излишни словесни елементи, на ясен и разбираем език.

Разказите са трогателни и живи истории за обикновените хора в България. Те са изпълнени със сюжетна смиреност и посветени на чудото и трагизма на живеенето. 

"От три години съм влюбена в Деян Енев и ето че преди дни се запознахме на живо! Това е любим мой автор и той е най-прекрасният, защото за мен най-трудното писане е писането на кратки разкази!", каза обичаната българска актриса Татяна Лолова, която беше специален гост на събитието. Тя прочете пред публиката два от разказите на Деян Енев и го поздрави за умението му да въвлича в историите, които създава. 

"Разказите на Деян Енев напомнят една от древните азбуки - арамейската. Тя е без гласни. В нея има само съгласни. Читателят си добавя сам от себе си гласните в думите. Така е и с тях - тези разкази те карат да им станеш съавтор. Те са в известен смисъл недовършени. Съдържат загадъчност, както е само в истинското изкуство", каза още проф. Георги Ончев - приятел на писателя. 

Деян Енев има издадени 19 книги. Наричат го жив класик на българската литература. Работил е като журналист в няколко вестника, където има над 3000 публикации - интервюта, репортажи, очерци, фейлетони. Две години е работил като копирайтър в рекламна агенция. Завършил е "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е и бояджия в Киноцентъра, нощен санитар в психиатрията на Медицинска академия. Носител е на множество награди за разказите си, които са му връчвани от 1987 г. насам. От години всеки брой на сп. "Мениджър" завършва с негов разказ. 

"Дърводелецът" е издадена от изд. "Рива" и може да бъде купена в книжарниците, а също и поръчана онлайн. 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 18.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 18.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68446
0.593662
CNY
10
2.50612
3.99023
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.19465
0.455654
RUB
100
2.66801
37.4811
USD
1
1.68446
0.593662