Еделина Кънева празнува с концерт 30 години на сцената на Музикалния театър

Еделина Кънева празнува с концерт 30 години на сцената на Музикалния театър

Еделина Кънева празнува с концерт 30 години на сцената на Музикалния театър

Примата на Музикалния театър Еделина Кънева- ще отбележи 30 години на неговата сцена с концерта-спектакъл „ВСИЧКИТЕ МОИ МЪЖЕ” на 23 ноември, събота, от 19 часа.

„Посвещавам моя юбилеен концерт на партньорството”, казва един от най-популярните гласове в оперетното изкуство не само у нас, а и в чужбина. „В един такъв концерт човек излива душата си. Надявам се, той да бъде не само забавен, но и сантиментален, защото пред очите на хората ще мине моят живот”- добавя Еделина Кънева. На сцената ще ù партнират артистите, с които е пяла най-много в Музикалния театър: Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Специални гости в спектакъла са и други сценични партньори на Еделина Кънева в последните години като Орлин Горанов, Орлин Павлов и Тончо Токмакчиев.
На концерта ще звучат арии и дуети от оперетите „Веселата вдовица” и „Графиня Марица”, в които Еделина Кънева прави коронните си роли.

[[{"fid":"343787","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":465,"width":620,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Тя ще покаже и широкото си амплоа с изпълнения от други жанрове като опера, мюзикъл, джаз и поп. Ще прозвучат прочути дуети от мюзикъли, сред които „Уестсайдска история”, както и джаз и поп-дуети, написани специално за Еделина Кънева и нейнтите партньори на сцената.

[[{"fid":"343788","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":740,"width":620,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Гост-диригент на концерта е Любомир Денев.  Участват Хор и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ