Излиза нова книга на Мелинда Гейтс - "Няма връщане назад"

Излиза нова книга на Мелинда Гейтс - Няма връщане назад

Излиза нова книга на Мелинда Гейтс - "Няма връщане назад"

Една от най-влиятелните съвременни жени в глобален план - Мелинда Гейтс, издаде нова книга със заглавието "Няма връщане назад" (The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World). 

През последните 20 години Мелинда Гейтс се стреми да помага на нуждаещите се из целия свят чрез своята филантропска дейност и многобройните ѝ пътувания я карат да осъзнае, че прогресът на едно общество днес зависи от защитата на правата на жените и на тяхната сила. "Ето защо трябваше да напиша тази книга – заявява тя. – Исках да споделя с вас разказите на хора, които ме вдъхновиха. Мечтая всички ние да открием начини да помогнем на жените да развият потенциала си.", коментира тя. 

Разказите ѝ се отличават с изобилие от факти – от стряскащите данни за детски бракове и липса на контрацептиви, до неравенството на работното място. За първи път Мелинда говори откровено за личния си живот и за отношенията си със своя съпруг Бил Гейтс.

Книгата излиза на българския пазар от издателство "Обсидиан". 

"Мисля, че това е една от най-страхотните книги, които съм чел", казва за нея Уорън Бъфет. 

"Когато издигаш ролята на жените, издигаш всички – семейства, общности, цели държави. Този подход е подкрепен с изследване и с безброй примери от реалния живот. В книгата си Мелинда разказва историите на вдъхновяващи хора, които е срещнала чрез работата си по целия свят. Тя работи с данни и онагледява по въздействащ начин въпросите, които се нуждат от вниманието ни – от детските бракове до дискриминацията на работното място. Наричал съм Мелинда нетърпелива оптимистка и ето какво ни предлага тя тук – призив да се захванем с тези проблеми и непоколебима вяра, че разрешаването им е наистина възможно", посочва Барак Обама. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ