Благоевград отново кани на разходка под чадърите

Благоевград отново кани на разходка под чадърите

Благоевград отново кани на разходка под чадърите

Една от главните пешеходни улици в Благоевград - "Тодор Александров" и тази пролет става атракция за жителите и гости на града. От днес по нея вече има изградена инсталация от цветни чадъри, също както през миналите години. 

През пролетно-летния сезон стотици чадъри ще правят шарена сянка, докато хората се разхождат по централната търговска улица в областния град, предаде БНТ. Украсата с чадърите стана популярна сред гостите на Благоевград и емблематична за града. 

Новата инсталация е по еко стандарт и е изградена от въже, обезопасяващо и щадящо дървесната растителност. Пъстрата композиция, която създава празнично настроение, ще съпровожда международния театрален фестивал "Тара-ра-бумбия", литературното изложение "Литера Експо", както и най-очакваното събитие - фестивала, който събира световни звезди в Благоевград "Francofolies".

В непосредствена близост до цветните чадъри е монтирана и цветна инсталация с 500 шарени пеперуди, допринсящи за празничното настроение преди светлите християнски празници.

Община Благоевград е започнала и преобразяването на 180 пейки на емблематични за града места. Те са с различни цветове, символизиращи пролетта. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ