Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Националният студентски дом отличи bTV Media Group и Гласът на България за принос в кампанията за възстановяване на опожарените сцени на дома

Водещият и репортер Денислав Борисов получи наградата от името на bTV

Иван Маринов – магистър в "Технически университет - София" получи призът "Студент на годината" в 13-ите годишни награди, връчени на 16 декември. Церемонията се състоя във възкръсналия от пепелта „Национален студентски дом“, който бе опожарен през 2001 г. и възстановен благодарение на много студенти, доброволци и bTV Media Group.

bTV Media Group дари приходите си от есемес гласуването по време на живите концерти на финала на 6 сезон на „Гласът на България“ в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на „Националния студентски дом”. Историята на дома разказа водещият и репортер Денислав Борисов в своята поредица, излъчена в bTV Новините и bTV Репортерите. В рамките на инициативата в полза на една от най-знаковите сгради за младите хора в България са заснети и специални видеоклипове със съдействието на радио N-JOY. Инициативата е част от мисията на bTV Media Group да подкрепя социално отговорни проекти, свързани с талантливи млади хора, както и със съхраняването на културното ни наследство.

На церемонията присъства и водещият на bTV Новините Денислав Борисов, кой е автор на редица репортажи и филми, посветени на изоставените сгради – паметници на културата. Той връчи наградата в категория „Социални науки“ и прие от името на bTV Media Group специална „Грамота за изключителен принос при провеждане на кампанията за възстановяване на зарите на Национален студентски дом“.

„Сега, година и половина по-късно, виждаме една съвсем променена зала. Благодарение на усилията на много доброволци, които бяха гледали репортажите тогава, благодарение на всички студенти, които поискаха това място да се обнови, да се ремонтира, благодарение на усилията на bTV“, каза Денислав Борисов.

още от Култура