Опознайте Пловдив с първия по рода си комикс - пътеводител

Пловдив Fantasy Пътеводител е един напълно различен пътеводител, разкриващ града през очите на хората, които живеят, веселят се, фантазират и обичат. В него хилядолетната история и културните богатства на Пловдив са поднесени с чувство за хумор и като вътрешна информация, от наши хора за свои хора.

Наред с туристическата информация този пътеводител съдържа и кратки графични новели (комикси), включващи множество реални обекти от града. В историите оживелите образи на забравени  знакови паметници са събудени за нов живот и облечени в нов смисъл и значение. Главен герой в тях е Big Al – небезизвестният Альоша от паметника на Съветската армия.

Пътеводителят - комикс ще бъде представен в изложба, която представя графични новели, включени в „Пловдив Fantasy пътеводител“ с автори: Димитър Петров, Йордан Терзийски, Койчо Касабов, Тодор Карагяуров, Мич Брезонек, Виктор Мухтаров, Ани Йорданова, Теодора Дончева – Теч, Тодор Попов, Георги Мурджев, Михал Рек, Сиана Захариева, Стефан Чинов. 

Изложбата ще бъде открита на 3 май от 19.00 часа в арт клуб “Найлона“ като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. Тя е с вход свободен и ще бъде отворена за посетители в клуба всеки ден от 14.00 до 02.00 часа до 1 юни.

Освен книжно издание на български и английски, е създадена и дигитална версия, електронна игра Tegelling in Maina Town, както и комикс конкурс (15 май - 1 юни 2019 г.) по темата.

Комикс конкурсът ще предостави възможност на артисти от страната и чужбина да развият своя комикс история за света на Майна Town. Участниците ще имат две седмици да измислят и нарисуват история в пет страници, която ще бъде оценена от жури, а победителят ще спечели награда. Подробности за конкурса ще бъдат обявени в началото на месец май.

Пловдив Fantasy Пътеводител може да бъде намерен в книжарница Хермес в града, както и в различни магазини и заведения в кв. Капана.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ