Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Над 90 продукции в афиша на София Индипендънт Филм Фестивал

101

Снимка: Shutterstock

Предстои началото на осмото издание на независимия филмов фестивал София Индипендънт Филм Фестивал. Тази година той ще бъде в подкрепа на българското кино и българските кинопроекти в развитие.

Между 26 октомври и 5 ноември фестивалът ще представи амбициозна селекция от над 90 пълнометражни, документални, експериментални, късометражни и VR филми. Те са представени в следните категории: официален конкурс – игрално, документално и късометражно кино, българско независимо кино, специални прожекции извън конкурса, съпътстващи програми с нискобюджетни и направени с „джобни“ пари филми. Со Индипендънт Филм Фест ще завърши с второто издание на София спорт филм фестивал, който се провежда в партньорство със София Европейска столица на спорта 2018г.

Специален гост и член на първото международно жури на фестивала ще бъде Габриеле Каполино - програмен селекционер на Independent Filmmaker Project (IFP) – най-голямата организация за независимо кино в САЩ. Той също така продуцира Screen Forward Labs, интензивна програма, посветена на независимите създатели на съдържание, работещи по серийни продукции. Габриеле Каполино отговаря и за международните кино проекти и сериали (пълонметражни и късометражни), които се включват в Ню Йоркската седмица на независимото кино – платформата, която свързва независимите кинотворци с ключовите продуценти в индустрията. По време на престоя си в София, гостът от Ню Йорк ще има възможност да се запознае с най-новите български проекти в развитие и да селектира най-добрите от тях за участие в седмицата на независимото кино в Ню Йорк (Independent Film Week).

Габриеле Каполино е завършил университета в Падуа, Италия, през 2012 г. От 2006 г. работи като редактор и филмов критик за „Blogo“, където отразява едни от най-големите фестивали – Кан, Венеция и Берлин като кореспондент на медията.

София Индипендънт Филм Фестивал е продукция на United Production. Основни партньори са Столична община (фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г.), Independent Filmmaker Project, САЩ – ексклузивен партньор на фестивала, както и НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo.

За актуални новини за предстоящия 8 Со Индипендънт Филм Фестивал, можете да следете сайта на събитието.

още от Култура
18
Четвъртък
Юли